Blog29 mrt 2025

Speech-to-text in Medicore

Tijdwinst met Verticai & Medendo

Merk je als zorgprofessional in de GGZ, jeugdzorg of als zelfstandige dat de administratie alleen maar lijkt toe te nemen? Je bent niet de enige. De registratiedruk neemt toe, terwijl de werkdruk al hoog is. Het gevolg: veel zorgprofessionals voelen zich overbelast en hebben steeds minder tijd voor directe cliëntenzorg.

Maar wat als je je rapportagetijd aanzienlijk zou kunnen verkorten, zonder in te leveren op nauwkeurigheid?

 

Van noteren naar dicteren: sneller rapporteren in Medicore

Speech-to-text binnen Medicore biedt uitkomst. Door simpelweg te spreken, kun je notities, verslagen en rapportages direct als tekst vastleggen in het ECD/EPD. Dit is geen toekomstmuziek – deze oplossing is vandaag al beschikbaar.

In deze blogpost ontdek je de voordelen van twee krachtige speech-to-text toepassingen die geïntegreerd zijn in Medicore: Verticai en Medendo. En er is meer. Binnenkort duiken we dieper in aanvullende oplossingen zoals die van Ontzorgd.ai, Tell James en Psychologen.AI. Ook deze tools zijn – of worden binnenkort – naadloos geïntegreerd en versterken jouw dossiervoering met betrouwbare spraakherkenning.

Voordelen van speech-to-text

Voordat we dieper ingaan op de specifieke integratie met Medicore, is het belangrijk om de voordelen van spraakgestuurde oplossingen in de zorgcontext te begrijpen. Waarom kiezen steeds meer zorgorganisaties voor deze innovatieve technologie?

  • Aanzienlijke tijdsbesparing: De meest directe impact van speech-to-text is de drastische vermindering van de tijd die besteed wordt aan administratieve taken. Waar het typen van rapporten en notities uren in beslag kan nemen, versnelt geïntegreerde spraakherkenning dit proces. De tijd die je bespaart, komt direct ten goede aan de zorg voor cliënten.
  • Vermindering van de administratieve last: De registratiedruk in de GGZ, jeugdzorg en bij zelfstandige praktijken is hoog. Speech-to-text verlicht deze druk door het documentatieproces deels te automatiseren. Dat betekent minder stress, meer werkplezier en meer focus op de cliënt.
  • Verhoogde nauwkeurigheid: Moderne AI-gestuurde spraakherkenning, zeker wanneer die is getraind op medische terminologie, verkleint de kans op fouten in cliëntendossiers. Dat draagt bij aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van je verslaglegging.
  • Efficiëntere workflow: Snellere en nauwkeurigere documentatie zorgt voor een efficiëntere werkstroom. Informatie is sneller beschikbaar, wat de communicatie tussen zorgprofessionals verbetert en doorlooptijden verkort.
  • Betere zorg: Uiteindelijk leiden al deze voordelen tot betere zorg. Meer tijd, minder kans op fouten en een efficiëntere workflow. Dit stelt zorgprofessionals in staat zich te richten op wat echt telt: de cliënt

 

Siep Kosse / directeur Medicore Joep Wegstapel / co-founder Verticai

Siep Kosse (directeur Medicore) & Joep Wegstapel (co-founder Verticai)

 

Verticai en Medendo integratie met Medicore

Met het integratieplatform Medicore Mint koppel je moeiteloos geavanceerde speech-to-textoplossingen aan jouw vertrouwde Medicore-omgeving. Eén van deze oplossingen is Verticai.

“Het is prettig om te merken dat de neuzen bij Verticai en Medicore dezelfde kant op staan; we doen er samen alles aan om administratieve processen zo goed mogelijk te ondersteunen, om deze tot een minimum te beperken. Ik heb er vertrouwen in dat onze samenwerking haar vruchten zal afwerpen.” Joep Wegstapel, Co-Founder Verticai

Verticai

Verticai is een Nederlands bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van geavanceerde speech-to-textoplossingen voor de zorg, met een sterke focus op de GGZ en jeugdzorg. Dankzij hun unieke aanpak en kennis van het sociaal domein sluit de oplossing naadloos aan op de wensen van zorgprofessionals.

Domeinspecifieke kennis
Verticai’s software is getraind op de taal, rapportage-eisen en nuances die specifiek zijn voor de GGZ en jeugdzorg. Hierdoor is de herkenning zeer accuraat en zijn correcties achteraf zelden nodig. De software wordt bovendien voortdurend verbeterd op basis van feedback uit de praktijk.

Integratie met Medicore
Dankzij de koppeling via Medicore Mint werkt Verticai direct binnen je vertrouwde Medicore ECD/EPD-omgeving. Je hoeft dus niet te wisselen tussen verschillende systemen. Je spreekt en Verticai zet je woorden direct om in tekst – precies op de juiste plek in Medicore. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie van je rapportages.

Voordelen:

  • Realtime spraakherkenning: je woorden worden onmiddellijk omgezet in tekst.
  • Begrip van GGZ-terminologie: getraind op de taal en context van zorgprofessionals.
  • Naadloze integratie: werk direct in je eigen Medicore-omgeving, zonder dubbele invoer.
  • Volledige en accurate rapportage: afgestemd op de rapportage-eisen binnen de GGZ en jeugdzorg.
  • Minder fouten: domeinspecifieke training minimaliseert correctiewerk.
  • AVG-conform: veilige en verantwoorde verwerking van cliëntgegevens.
  • Minder administratiedruk: je versnelt je rapportageproces aanzienlijk, waardoor je meer tijd overhoudt voor je cliënten.

 

Siep Kossen / Medicore Stijn Verstijnen / Medendo

Siep Kosse (directeur Medicore) & Stijn Verstijnen (founder Medendo)

 

Medendo

Medendo is een digitale assistent die zorgprofessionals ondersteunt bij het verlichten van administratieve lasten. Met gebruiksgemak en flexibiliteit als uitgangspunt biedt Medendo een speech-to-text oplossing die naadloos samenwerkt met Medicore.

Eenvoudig in gebruik, direct aan de slag
Medendo valt op door zijn intuïtieve interface en eenvoudige bediening. Met één druk op de knop start je een opname, waarna je gesproken tekst automatisch wordt getranscribeerd en direct op de juiste plek in Medicore verschijnt. Ideaal voor zorgprofessionals die op zoek zijn naar een efficiënte speech-to-text oplossing waarvoor geen uitgebreide training nodig is. Dankzij de flexibiliteit om Medendo zowel op desktop als mobiel te gebruiken, werk je waar en wanneer het jou uitkomt.

Breed inzetbaar in de zorg
Medendo is ontwikkeld voor de gehele gezondheidszorg, met extra aandacht voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De oplossing sluit naadloos aan op de werkwijze van zorgprofessionals, ongeacht de setting.

Volledige integratie via Medicore Mint

Net als Verticai integreert Medendo direct met het Medicore ECD/EPD via Mint. Gesproken teksten worden automatisch verwerkt in het juiste veld van het ECD/EPD zonder dat je hoeft te typen, kopiëren of plakken.

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Automatische verslaglegging: na afloop van het gesprek staat het verslag direct klaar.
  • Aanpasbare sjablonen: maak sjablonen voor verschillende soorten rapportages.
  • Direct starten: dicteren doe je met één klik.
  • Naadloze invoer: je tekst komt automatisch op de juiste plek in Medicore.
  • Gebruiksvriendelijk: eenvoudig te leren en te gebruiken.
  • Flexibel inzetbaar: gebruik Medendo op je favoriete apparaat, waar en wanneer jij dat wilt.
  • Veilige gegevensverwerking: voldoet aan de strengste normen voor privacy en dataveiligheid (AVG, ISO27001, NEN7510).

Met Medendo besteed je minder tijd aan administratie en meer aan wat écht telt: persoonlijke aandacht voor de cliënt.

Ben je klaar om tijd terug te winnen?

De administratieve lasten in de zorg zijn een groeiend probleem, maar gelukkig zijn er oplossingen die écht helpen.

Een voorbeeld daarvan is speech-to-text integratie met Medicore, via oplossingen als Verticai en Medendo. Door simpelweg te spreken, kun je je rapportagetijd aanzienlijk verkorten, de nauwkeurigheid van je documentatie verbeteren en meer tijd besteden aan wat echt telt: zorg aan cliënten.

Het integratie- en API-platform Mint van Medicore maakt het mogelijk om externe programma’s zoals Medendo en Verticai naadloos te koppelen. Hierdoor kun je deze direct gebruiken binnen je vertrouwde ECD/EPD-omgeving.

Ben je klaar om de volgende stap te zetten? Neem contact met ons op voor een demo. Wij staan klaar om je te helpen met al je vragen. Daarnaast ben je van harte welkom als onze gast op de Zorg & ICT-beurs 2025 in Utrecht van 8 tot 10 april. Inschrijven kan via deze link. We verwelkomen je graag op onze stand!

Speech-to-text is allang geen toekomstmuziek meer—het is een praktische, direct inzetbare oplossing die je werkdag écht verlicht.

 

 

Ook interessant

Blog28 mrt 2025

Het Medicore-ecosysteem efficiënter werken: Verminder administratieve lasten in GGZ en jeugdzorg

Lees meer
Blog28 mrt 2025

De kracht van integratie: Meer tijd voor zorg met Discovery en Medicore

Lees meer
Blog29 mrt 2025

Medicore UP: De virtuele ECD/EPD assistent die je tijd en inzichten teruggeeft

Lees meer
Blog29 mrt 2025

Medicore UP

De virtuele ECD/EPD assistent die je tijd en inzichten teruggeeft

Stel je eens voor: geen eindeloos geklik meer door verschillende modules van je ECD/EPD. Geen frustratie meer over het zoeken naar de juiste informatie in uiteenlopende systemen. Geen overvolle agenda’s meer door inefficiënte planning.

Lijkt dat te mooi om waar te zijn? Met Medicore UP wordt dit werkelijkheid voor veel zorgprofessionals in de GGZ, zelfstandige klinieken en jeugdzorg.

Medicore UP is je virtuele collega. Een slimme assistent die orde schept in de informatiebrij, helpt bij het stellen van prioriteiten en ondersteunt bij datagedreven beslissingen. UP haalt inzichten uit de enorme hoeveelheid data in je ECD/EPD – denk aan behandelplannen, cliëntsignalen of vragenlijsten – en presenteert ze precies op de juiste plek. Zonder dat jij hoeft te zoeken.

In deze blogpost lees je hoe Medicore UP het dagelijks werk van zorgprofessionals overzichtelijker en efficiënter maakt. En hoe dat de weg vrijmaakt naar toekomstbestendige zorg waarin technologie echt vóór je werkt.

Wat is Medicore UP

Medicore UP is meer dan een tool; het is een nieuwe generatie ECD/EPD die zorgprofessionals in één oogopslag inzicht geeft in cruciale informatie en signalen. Het werkt als een virtuele collega – een extra paar ogen en oren – die aangeeft waar op dat moment de aandacht naartoe moet.

In de afgelopen 20 jaar zijn in Medicore en de daar aan gekoppelde systemen talloze verslagen, afspraken, evaluaties, doelen en diagnoses vastgelegd. Al die gegevens bevatten waardevolle inzichten, maar die bleven vaak onbenut. De meeste registraties waren vooral gericht op het plannen, beschrijven of declareren van zorg en droegen nauwelijks bij aan het verbeteren ervan.

Medicore UP verandert dat. Door slimme technologie worden inzichten uit al die databronnen gevisualiseerd: overzichtelijk en direct toepasbaar binnen de schermen waar je al mee werkt;  Professionals hoeven niet langer eindeloos te zoeken in dossiers of van module naar module te klikken. UP presenteert gerichte, relevante informatie die helpt om betere beslissingen te nemen en de kwaliteit van zorg te verhogen.

Zo kunnen zorgprofessionals zich richten op wat echt telt: de mens achter het dossier.

Laat Medicore UP jou ondersteunen

Medicore UP biedt zorgprofessionals slimme ondersteuning die het werk overzichtelijker, eenvoudiger en efficiënter maakt. De functionaliteiten sluiten naadloos aan op de dagelijkse praktijk:

  • Direct zicht op wat ertoe doet: UP visualiseert de belangrijkste informatie en signalen uit het ECD/EPD, waarmee volledige procescontrole ontstaat. Zorgprofessionals zien in één oogopslag wat urgent is, zonder te hoeven bladeren door verslagen of schakelen tussen losse modules. Alles wat je nodig hebt, vind je op één centrale plek.
  • Een virtuele collega: UP fungeert als een extra paar ogen en oren. Het systeem houdt het overzicht en wijst je actief op wat aandacht vraagt. Alsof je er een collega bij hebt die prioriteiten bewaakt en je precies op het juiste moment ondersteunt.
  • Inzichten die leiden tot actie: UP biedt niet alleen overzicht, maar ook directe handelingsmogelijkheden. Aan de inzichten zijn workflows gekoppeld, waardoor je met één klik op de juiste plek bent om taken af te handelen.
  • Naadloze integratie met andere systemen: Via UP ontsluit je ook informatie uit andere bronnen in Medicore, zoals e-healthmodules, cliëntenportalen, ROM-lijsten, medicatiesystemen of roostersystemen. Zo ontstaat een samenhangend digitaal zorgsysteem waarin alle relevante informatie samenkomt.
  • Betere samenwerking: UP zorgt dat alle betrokken zorgprofessionals toegang hebben tot dezelfde, actuele gegevens. Dit bevordert niet alleen de samenwerking binnen het team, maar ook de afstemming met bijvoorbeeld teamleiders die geen Excel lijstjes meer hoeven rond te sturen.
  • Beslissen op basis van data, niet op gevoel: UP helpt om keuzes te maken op basis van feiten en inzichten in plaats van aannames. Dat verhoogt de kwaliteit van zorg én de doelmatigheid van processen én stimuleert de autonomie van zorgverleners.
  • Meer tijd voor echte aandacht: Dankzij de slimme ondersteuning, overzichtelijke informatie en efficiënte workflows bespaart Medicore UP kostbare tijd. Tijd die zorgprofessionals kunnen besteden aan waar het écht om draait: aandacht en zorg voor de cliënt.

 

Van datasilo’s naar gedeelde inzichten

De techniek achter Medicore UP

Medicore UP is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. De informatie die nodig is om UP’s samen te stellen, komt uit uiteenlopende databronnen. Om die data goed leesbaar en bruikbaar te maken, werkt Medicore al jaren met open standaarden zoals Medmij en HL7 FHIR.

Met de introductie van het API-integratie platform Mint – de technische ruggengraat achter Medicore UP – is het nog eenvoudiger geworden om informatie veilig en betrouwbaar uit te wisselen met andere applicaties. Door middel van slimme API-integraties kunnen werkprocessen zó worden ingericht dat systemen naadloos met elkaar communiceren. Zo ontstaat een zorgecosysteem waarin informatie centraal beschikbaar is voor iedereen die betrokken is bij het zorgproces.

Dankzij die ontsluiting vormt Medicore UP nu één centrale plek waar informatie samenkomt. Waar zorgprofessionals eerder moesten schakelen tussen meerdere applicaties – zoals Medicore en het cliëntenportaal – vinden zij nu alle relevante informatie op één scherm. Alles wat in Medicore wordt bijgewerkt, wordt automatisch teruggestuurd naar het oorspronkelijke systeem.

Naast bestaande bronnen, zoals ROM-lijsten, roosterapplicaties, het cliëntenportaal of het medicatiesysteem, kunnen via API’s ook nieuwe databronnen worden gekoppeld.

Van losse data naar samenhangend inzicht

Medicore UP gaat verder dan het simpelweg verzamelen van informatie. Het biedt ook de mogelijkheid om gegevens in samenhang te analyseren. Via een visualisatietool, gebaseerd op het open source component Apache Superset, kunnen gebruikers zelf rapportages en dashboards maken.

En dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: ook zorgprofessionals met beperkte IT-ervaring kunnen er gemakkelijk mee aan de slag. Zo ontstaat inzicht uit data – en wordt besluitvorming ondersteund op basis van de dagelijkse praktijk.

Wat betekent dit in de praktijk?

Voor zorgprofessionals betekent dit: minder klikken, minder dubbel werk en meer overzicht. Informatie is altijd actueel, compleet en beschikbaar op één plek. Daardoor blijft er meer tijd over voor wat echt telt: zorg aan cliënten.

De toekomst van Medicore UP

Medicore UP is geen eindpunt, maar juist het begin van een bredere ontwikkeling. Waar het ECD of EPD van oudsher vooral een registratiesysteem was dat terugkeek, wil Medicore vooruitkijken en jou waardevolle inzichten teruggeven.

Het doel: een systeem dat helpt bij het plannen, voorspellen en verbeteren van zorg. Door data uit verschillende bronnen samen te brengen, ontstaat er ruimte voor beslisondersteuning. Denk aan signaleringen, inzichten in risico’s, of voorstellen voor passende interventies. Dit zijn de bouwstenen voor toekomstige AI-agents die veel administratieve taken van zorgverleners kan gaan overnemen.

Daarnaast werkt Medicore aan AI-functionaliteit die het mogelijk maakt om vragen rechtstreeks aan UP te stellen. In plaats van zoeken in verschillende menu’s of applicaties, stel je gewoon je vraag via een chatscherm. Medicore UP zoekt het antwoord voor je op in de gekoppelde systemen.

De toekomst? Dat is zorginformatie die je niet hoeft te zoeken, maar die jou vindt.

 

 

Geen standaardoplossingen, wél maatwerk voor iedere zorgprofessional

Bij Medicore begrijpen we de uiteenlopende uitdagingen van de verschillende rollen binnen je zorgorganisatie. Daarom is Medicore UP specifiek ontwikkeld om de diverse behoeften van alle professionals binnen zorginstellingen effectief aan te pakken en hun werk te vergemakkelijken.

Voor de CIO
Medicore UP vereenvoudigt de integratie van data uit verschillende systemen dankzij het API-integratieplatform Mint en het gebruik van open standaarden. Het platform is klaar voor de inzet van AI en andere innovatieve technologieën. Bovendien maakt het de ROI van IT-oplossingen aantoonbaar door efficiëntieverbetering in de zorgpraktijk en het ondersteunen van datagedreven besluitvorming. Hiermee worden licentiekosten voor dure BI viewers in de organisatie voorkomen.

Voor de Directeur IT
Medicore UP brengt data uit meerdere bronnen samen in één modern platform. Dit verbetert de datakwaliteit en vermindert beheerlasten, omdat informatie direct bij de bron kan worden aangepast en automatisch terugvloeit naar het bronsysteem. Zo ondersteunt Medicore UP de realisatie van strategische doelen met betrouwbare data en slimme inzichten.

Voor de IT-manager
Medicore UP werkt met (near)realtime gerepliceerde data in Azure, wat zorgt voor hoge performance. Tegelijkertijd vermindert het systeem de complexiteit van het IT-landschap door verschillende informatiestromen te bundelen. Zo ontstaat een stabiele, schaalbare basis voor toekomstige ontwikkelingen en integraties.

Voor de Manager Bedrijfsvoering
Medicore UP vergroot de efficiëntie van zorgprofessionals door administratieve lasten te verlagen en directe toegang te bieden tot relevante informatie. Werkprocessen worden geoptimaliseerd met actiegerichte inzichten en slimme workflows, die naar eigen inzicht vormgegeven kan worden. Daarnaast biedt het systeem helder inzicht in declarabele uren en andere prestatie-indicatoren.

Voor de CMIO
Medicore UP sluit aan bij de dagelijkse praktijk van zorgprofessionals met een gebruiksvriendelijke interface en directe toegang tot relevante informatie. Het ondersteunt betere zorgkwaliteit met actiegerichte inzichten en beslissingsondersteuning en stimuleert datagedreven werken via heldere datavisualisatie en krachtige analysemogelijkheden.

Voor de ECD/EPD-manager
Medicore UP maakt het ECD/EPD flexibeler en beter aanpasbaar aan de wensen van de organisatie. Nieuwe functionaliteiten kunnen eenvoudig via UP worden toegevoegd, zonder ingrijpende aanpassingen aan het ECD/EPD zelf. Via het API-platform wordt koppeling met andere systemen eenvoudiger, wat de interoperabiliteit aanzienlijk vergroot.

Stop met zoeken, start met Medicore UP

Medicore UP is een virtuele assistent voor zorgprofessionals. Het helpt je om tijd te besparen, overzicht te houden en helpt bij het maken van onderbouwde beslissingen. Met UP is relevante informatie altijd direct inzichtelijk en kunnen routinetaken worden geautomatiseerd. Medicore UP werkt naadloos samen met de systemen die je al gebruikt, zodat je meer tijd hebt voor je cliënten.

De zorg van morgen draait om inzichten gebaseerd op data en Medicore UP maakt die toekomst nu al realiteit. Door voortdurende innovatie en de slimme inzet van AI verandert UP het ECD/EPD van een registratiesysteem in een actieve ondersteuner.

Ben je benieuwd hoe Medicore UP de werkdruk binnen jouw zorginstelling kan verlagen en waardevolle inzichten kan geven? Vraag vandaag nog een demo aan. Onze specialisten denken graag met je mee. Je bent ook van harte welkom als onze gast op de Zorg & ICT-beurs 2025 in Utrecht van 8 tot 10 april. Inschrijven kan via deze link. We verwelkomen je graag op onze stand!

 

 

 

Ook interessant

Blog29 mrt 2025

Speech-to-text in Medicore: tijdwinst met Verticai & Medendo

Lees meer
Blog28 mrt 2025

Het Medicore-ecosysteem efficiënter werken: Verminder administratieve lasten in GGZ en jeugdzorg

Lees meer
Blog28 mrt 2025

De kracht van integratie: Meer tijd voor zorg met Discovery en Medicore

Lees meer
Blog28 mrt 2025

Het Medicore-ecosysteem

Verminder administratieve lasten in de GGZ

“Ik ben bijna meer tijd kwijt aan administratie dan aan de zorg voor mijn cliënten.”

Deze verzuchting van een behandelaar brengt treffend onder woorden wat veel zorgprofessionals in de GGZ, jeugdzorg en zelfstandige klinieken dagelijks ervaren. Informatie is versnipperd, systemen werken niet goed samen en gegevens zijn lastig terug te vinden. Het gevolg: kostbare tijd gaat op aan administratieve taken.

Het Elektronisch Cliëntendossier (ECD) zou de oplossing moeten zijn, maar wordt te vaak ervaren als een extra administratieve horde. Medicore doorbreekt dit patroon met een modern zorg-ecosysteem dat toegankelijkheid, interoperabiliteit en gebruiksgemak centraal stelt.

Dankzij een open structuur,  gebaseerd op Microsoft Azure en open standaarden (zoals REST API’s, oAuth2), ontstaat een flexibele ECD-oplossing die verschillende zorgsystemen naadloos verbindt en meegroeit met de behoeften van GGZ, Jeugzorg en zelfstandige klinieken.

We lichten het Medicore-ecosysteem toe aan de hand van vier pijlers:

  1. Interoperabiliteit
  2. API-strategie
  3. Azure-platform
  4. Schermintegraties

1. Interoperabiliteit: de sleutel tot echte samenwerking in de zorg

Het Integraal Zorgakkoord is glashelder:

“Om mensen te ondersteunen bij hun sociale leven, gezondheid en participatie, is een naadloze verbinding tussen medische, verpleegkundige en sociale expertise essentieel.”

Als die verbinding ontbreekt, ontstaan er scheuren in het zorgproces. Dossiers blijven opgesloten in afzonderlijke systemen. Juist op de momenten dat het erop aankomt, is cruciale informatie niet beschikbaar.

Een behandelaar bij een GGZ-instelling vatte het treffend samen:

“Voorheen moest ik inloggen in vijf systemen om een volledig beeld van een cliënt te krijgen. Nu stroomt alle informatie samen in één overzicht dankzij het Medicore ECD en het ecosysteem.”

De waarde van echte interoperabiliteit reikt veel verder dan alleen technische aansluiting. Het biedt tastbare voordelen voor iedereen in het zorgproces:

  • Verbeter de zorguitkomsten
    Door domeinoverstijgend gegevens te delen worden behandelhiaten sneller zichtbaar én opgelost.
  • Verminder de administratieve druk
    Zorgprofessionals besparen kostbare tijd door dubbele registraties te voorkomen.
  • Geef cliënten regie
    Patiënten krijgen eenvoudig toegang tot hun eigen gegevens vanuit een PGO.

 

 

Praktijkgerichte standaarden voor gegevensuitwisseling

De toepassingen van Medicore zijn ontworpen met interoperabiliteit als uitgangspunt. Ze ondersteunen diverse (inter)nationale standaarden die samenwerking en gegevensuitwisseling eenvoudig, veilig en toekomstbestendig maken.

HL7 FHIR en Zorginformatiebouwstenen (Zibs)

HL7 FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) is de opkomende standaard voor zorggegevensuitwisseling. Hiermee wordt informatie snel, veilig en gestructureerd gedeeld. In combinatie met Zorginformatiebouwstenen (Zibs) zorgt dit voor een uniforme vastlegging van specifieke zorginformatie – van medicatie tot behandelverslagen.

Nuts-standaard
De Nuts-standaard maakt veilige en decentrale gegevensuitwisseling in de zorg mogelijk. Anders dan centrale oplossingen laat worden gegevens uit het bronsysteem gedeeld. Dit sluit naadloos aan bij ‘privacy by design’ en persoonlijke gegevenscontrole.

Koppeltaal 2
Deze standaard is ontwikkeld samen met andere softwareleveranciers en ondersteunt hybride zorg zonder maatwerk. Door gebruik te maken van HL7 FHIR-profielen is een soepele integratie met eHealth-toepassingen mogelijk – snel, eenvoudig en betrouwbaar.

HL7 V2 en V3
Deze oudere maar nog veelgebruikte standaarden garanderen brede compatibiliteit met bestaande systemen, zoals laboratoriumsoftware, elektronische voorschrijfsystemen (EVS) en medische beeldvormingsapplicaties.

2. API-strategie: de motor van innovatie in de zorg

Bij Medicore geloven we in een zorglandschap waarin gegevens veilig en soepel worden gedeeld. Daarom kozen we al in 2008 voor een headless-applicatie, waarin de uitwisseling van data tussen front-end en back-end plaatsvindt via API’s (Application Programming Interfaces). In 2013 volgde de ontwikkeling van onze eerste REST API, die via http-methoden data tussen verschillende systemen kan ontsluiten.

Sinds 2021 ontwikkelt Medicore een eigen API-platform: een centrale hub voor alle API’s binnen onze applicaties. Met het MINT integratie- en API-platform kunnen we veilig en schaalbaar gegevens uitwisselen met andere systemen — van ECD’s tot externe zorgapplicaties.

Veiligheid ingebouwd in de architectuur

Geautomatiseerde gegevensuitwisseling in een zorgsysteem vraagt om robuuste bescherming van privacy en gegevens. Onze API-architectuur biedt dat op twee niveaus:

  1. Applicaties die informatie willen opvragen bij een bronsysteem, moeten zich eerst identificeren via een API-gateway. Deze gateway controleert of de aanvraag geautoriseerd is en of gegevens veilig gedeeld mogen worden.
  2. Ook de gebruiker — bijvoorbeeld een zorgprofessional — moet zich identificeren. Alleen bij een geldige behandelrelatie én voldoende bevoegdheden wordt toegang verleend tot de patiënt- of cliëntgegevens.

De API gateway zorgt ook voor logging van alle uitgewisselde informatie, waarmee wordt voldaan aan de AVG-vereiste om te kunnen traceren wie welke informatie heeft ingevoerd, ingezien, gebruikt of gewijzigd.

Flexibel maatwerk zonder aanpassingen in de back-end

Deze flexibele architectuur biedt zorginstellingen de ruimte om zelf aanvullende interfaces of applicaties te ontwikkelen — volledig afgestemd op hun specifieke werkprocessen. De back-end blijft hierbij onaangetast, waardoor het ECD stabiel blijft. Tegelijk voelt de gebruikersomgeving voor zorgprofessionals als maatwerk: ze werken met schermen en functionaliteit die exact passen bij hun dagelijkse praktijk.

3. Azure-platform: betrouwbaarheid in de cloud

Medicore draait op de Microsoft Azure-cloud. Dat biedt belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele private cloud-oplossingen:

Verbeterde beveiliging
Dankzij de Azure-cloud kan Medicore rekenen op de expertise van duizenden beveiligingsexperts van Microsoft die wereldwijd dreigingen in realtime monitoren. Wanneer een hacker ergens ter wereld een aanval uitvoert, detecteert Microsoft dit doorgaans binnen enkele minuten, waardoor aanvallen snel worden afgeweerd.

Versnelde innovatie
Als cloud-native applicatie kan Medicore sneller en flexibeler updates doorvoeren. Nieuwe functionaliteiten worden eenvoudig toegevoegd via containers. Ontwikkelaars hebben hierin volledige vrijheid om de programmeertaal van hun voorkeur te gebruiken.

Hogere betrouwbaarheid
Wanneer een container faalt, wordt deze automatisch vervangen. Geavanceerde monitoring zorgt ervoor dat eventuele problemen onmiddellijk worden gesignaleerd en snel verholpen.

Optimale schaalbaarheid
Met Microsoft Azure behoren schaalbaarheidsproblemen tot het verleden. Extra capaciteit is direct beschikbaar wanneer nodig — zonder vertraging.

Dataopslag in Nederland
Microsoft beschikt over een datacenter in Nederland en garandeert dat alle data daar ook blijft. Dit is essentieel voor zorginstellingen en zorgprofessionals die hoge eisen stellen aan datalocatie en gegevensbescherming.

4. Schermintegraties voor zorgprofessionals: intuïtief en efficiënt

Medicore ondersteunt geavanceerde scherm-in-schermintegraties die per module flexibel zijn in te richten. Met behulp van de OAuth 2.0 standaard biedt het systeem een uniforme en veilige authenticatielaag. Hierdoor hebben zorgprofessionals naadloos toegang tot het ECD, met volledige garantie van privacy en veiligheid.

Medicore UP: geïntegreerde workflows

Medicore UP voorkomt dat zorgprofessionals voortdurend moeten schakelen tussen verschillende applicaties. Belangrijke gegevens worden direct weergegeven in Medicore, zonder dat andere systemen hoeven te worden geopend. Dit vergroot hun autonomie en maakt het mogelijk om persoonlijke workflows te ondersteunen binnen een ecosysteem van meerdere applicaties.

Zo kan bijvoorbeeld een sturingsmodel worden ingericht waarbij datasets uit Medicore of andere bronnen direct zichtbaar zijn — bijvoorbeeld op de startpagina van de zorgprofessional of op de cliëntpagina.

Modulaire opbouw voor maximale flexibiliteit

Medicore is modulair opgebouwd, waardoor ook externe modules eenvoudig kunnen worden geïntegreerd. Een voorbeeld is de koppeling met een oplossing als Roosterplatform, die kan samenwerken met — of zelfs de volledige agenda van — het Medicore ECD.

Dankzij de beschikbare API’s verloopt de samenwerking tussen systemen volledig naadloos. De zorgprofessional hoeft niet opnieuw in te loggen en kan binnen het vertrouwde scherm specifieke acties uitvoeren in externe applicaties. Vaak merkt de gebruiker niet eens dat er sprake is van een externe koppeling — zo soepel is de ervaring.

AI-integratie in het Medicore-ecosysteem

Het Medicore-ecosysteem is uitstekend voorbereid op de integratie van AI-toepassingen. Dankzij de open architectuur, uitgebreide API-mogelijkheden en cloudgebaseerde infrastructuur vormt het platform een solide basis voor slimme technologieën die zorgprofessionals ondersteunen en bijdragen aan betere zorgresultaten.

Efficiëntere vastlegging
Met automatische transcriptie en slimme formulieren wordt een groot deel van de administratieve last van zorgprofessionals uit handen genomen.

Gepersonaliseerde zorg
Door gegevens uit verschillende bronnen te combineren, kan AI helpen om behandelingen beter af te stemmen op de individuele behoeften van cliënten.

Interactieve AI-ondersteuning
Via AI-chatbots kunnen zorgprofessionals snel vragen stellen en waardevolle inzichten krijgen op basis van actuele data. Dit versnelt de informatievoorziening en ondersteunt zowel klinische als administratieve processen. Deze technologie wordt momenteel zorgvuldig getest om veilige en verantwoorde inzet te garanderen.

Voordelen voor verschillende stakeholders

Voor managers en bestuurders

  • Betere strategische besluitvorming dankzij realtime inzicht in zorgprocessen.
  • Hogere kostenefficiëntie door geoptimaliseerde workflows.
  • Verhoogde cliënttevredenheid door een naadloze zorgervaring.
  • Voldoet moeiteloos aan wet- en regelgeving dankzij ingebouwde privacymaatregelen.
  • Een toekomstbestendig ECD-ecosysteem dat meegroeit met je behoeften.

Voor IT-professionals

  • Minder complexiteit dankzij standaardisatie en modulaire architectuur.
  • Verbeterde beveiliging dankzij het Azure-platform en moderne authenticatiemethoden.
  • Flexibiliteit om eenvoudig nieuwe functionaliteiten toe te voegen.
  • Minder integratieproblemen dankzij standaard API’s.

Voor zorgprofessionals

  • Minder administratieve last door slimme automatisering.
  • Meer aandacht voor de cliënt dankzij gebruiksvriendelijke interfaces.
  • Betere samenwerking met andere disciplines.

De toekomst van zorgtechnologie

Met het Medicore-ecosysteem breekt een nieuwe generatie zorgtechnologie door. Een generatie waarin informatiesilo’s plaatsmaken voor verbonden zorgsystemen die zorgprofessionals ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden.

Dankzij de combinatie van interoperabiliteit, geavanceerde API’s, cloudtechnologie, slimme AI en intuïtieve schermintegraties ontstaat een krachtig platform. Dit stelt zorginstellingen in staat om efficiënter te werken, betere zorg te leveren aan cliënten en zich voor te bereiden op de uitdagingen van morgen.

De toekomst van zorgtechnologie ligt niet in gesloten, monolithische systemen, maar in open ecosystemen. Ecosystemen die de afhankelijkheid van leveranciers verminderen, samenwerking tussen zorgprofessionals bevorderen en innovatie versnellen. Medicore en het ecosysteem zijn ontwikkeld vanuit deze visie en bieden zorginstellingen de flexibiliteit om snel in te spelen op de veranderende eisen van de moderne gezondheidszorg.

Ben je klaar om de administratieve lasten binnen uw zorginstelling te verlagen en informatiesilo’s op te lossen? Vraag nu een gratis demo van het Medicore ecosysteem aan. Onze specialisten staan voor je klaar. Daarnaast ben je van harte welkom als onze gast op de Zorg & ICT-beurs 2025 in Utrecht van 8 tot 10 april. Inschrijven kan via deze link. We verwelkomen je graag op onze stand!

 

Ook interessant

Blog29 mrt 2025

Speech-to-text in Medicore: tijdwinst met Verticai & Medendo

Lees meer
Blog29 mrt 2025

Medicore UP: De virtuele ECD/EPD assistent die je tijd en inzichten teruggeeft

Lees meer
Blog28 mrt 2025

De kracht van integratie: Meer tijd voor zorg met Discovery en Medicore

Lees meer
Blog28 mrt 2025

De kracht van integratie

Meer tijd voor zorg met Discovery en Medicore

Stel je voor: meer tijd voor je cliënten, minder administratieve lasten. In de GGZ, jeugdzorg en zelfstandige klinieken is dat niet alleen wenselijk, maar ook haalbaar met de juiste slimme integraties. In de zorg werk je – naast je EPD/ECD – met tal van andere systemen. Wanneer deze niet gekoppeld zijn met je ECD/EPD betekent dat vaak: overtypen en informatie zoeken in allerlei losse applicaties. Dat kost tijd én energie, die je liever aan je cliënten besteedt.

Gelukkig kan het anders. Door je ECD/EPD slim te integreren met gespecialiseerde applicaties, verlaag je de administratieve last en stroomlijn je je werkprocessen.

In deze blogpost laten we zien hoe Discovery van Hawking Healthcare, geïntegreerd binnen het Medicore-ecosysteem, je dagelijkse werk makkelijker en efficiënter maakt. Maar eerst: wat bieden deze twee oplossingen precies?

Medicore: één plek voor al je cliëntgegevens

Het ECD/EPD van Medicore is een gebruiksvriendelijke, webgebaseerde oplossing voor de GGZ, jeugdzorg, pleegzorg, planbare medisch specialistische zorg en vrijgevestigde praktijken. Het biedt één centrale plek voor alle belangrijke cliëntinformatie van het volledige zorgproces – van aanmelding tot facturatie – altijd en overal toegankelijk.

Medicore is ontworpen om zorg en administratie te ondersteunen, niet te vertragen. Dankzij slimme digitale koppelingen (API’s) kun je het systeem eenvoudig verbinden met andere software en apps. Bovendien ondersteunt Medicore je werk met slimme data-inzichten. Zo werk je effectiever, zonder je werk dubbel te doen.

Discovery: registreren in de helft van de tijd

Discovery, ontwikkeld door Hawking Healthcare, is een krachtig hulpmiddel dat zorgprofessionals helpt om sneller en slimmer te werken. De gebruiksvriendelijke interface halveert de registratietijd van behandelingen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor zorg.

Daarnaast geeft Discovery inzicht in de effectiviteit en veiligheid van behandelingen, zodat je beter onderbouwde keuzes kunt maken. Discovery is flexibel in te richten, met aanpasbare dashboards, veilige gegevensopslag en een soepele aansluiting op Medicore.

 

Siep Koos / Medicore Kees Haverkamp / Hawking Healthcare

Siep Kosse (directeur Medicore) en Kees Haverkamp (CTO Hawking Healthcare)

 

Waarom ECD-integratie belangrijk is voor de GGZ en jeugdzorg

ECD-integratie betekent dat je Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) – de centrale plek waar je cliëntgegevens beheert – automatisch samenwerkt met andere belangrijke softwaretoepassingen binnen je organisatie. Zonder die koppeling werken systemen als losse eilandjes. Informatie moet dan handmatig worden overgetypt, wat leidt tot dubbele invoer, vertragingen en een grotere kans op fouten. Dit kost niet alleen veel tijd, maar maakt het ook lastig om een volledig en actueel beeld van je cliënten te krijgen.

Stel, je registreert een nieuwe cliënt in je ECD. Zonder integratie moet je diezelfde gegevens misschien óók nog invoeren in je roosterprogramma, je facturatiesysteem en een rapportagetool. Met integratie gebeurt dit automatisch.

De voordelen op een rij:

  • Je bespaart tijd: Geen dubbele invoer meer, gegevens worden automatisch gesynchroniseerd.
  • Je beschikt altijd over actuele en consistente informatie.
  • Je werkt beter samen: Iedereen werkt met dezelfde gegevens.

In de GGZ en jeugdzorg, waar de werkdruk hoog is en de zorg complex, is efficiënt en effectief werken belangrijk. ECD-integratie helpt zorgprofessionals om zich te focussen op wat écht telt: het bieden van de best mogelijke zorg.

De kracht van API’s

API’s (Application Programming Interfaces) zijn de sleutel tot een soepele ECD-integratie.
Maar wat is een API precies? Zie een API als een digitale ‘ober’ in een restaurant. De ober neemt je bestelling op (de vraag om informatie) en brengt die naar de keuken (een ander systeem). De keuken bereidt het gerecht (de informatie) en de ober brengt het terug naar je tafel.

Op dezelfde manier zorgt een API ervoor dat je ECD moeiteloos communiceert met andere software, zoals de Discovery-applicatie van Hawking Health.
Stel dat je in Discovery de status van een behandelplan wijzigt: via de API wordt die wijziging automatisch doorgevoerd in je Medicore ECD. En omgekeerd werkt het net zo.

De voordelen van API’s:

  • Automatisering: Gegevensuitwisseling gebeurt automatisch, zonder handmatig overtypen.
  • Real-time synchronisatie: Wijzigingen worden direct zichtbaar in alle gekoppelde systemen.
  • Veiligheid: API’s bieden gecontroleerde en beveiligde toegang tot gegevens.
  • Flexibiliteit: Ze kunnen diverse soorten software aan elkaar koppelen, ongeacht hun techniek.

Mint is het API-integratieplatform van Medicore dat specifiek is ontworpen om deze naadloze integraties mogelijk te maken. Het biedt een veilige en betrouwbare manier om je ECD te verbinden met andere essentiële applicaties in je organisatie.

 

Het beste van twee werelden

De integratie van Medicore en Discovery brengt het beste van twee werelden samen. Medicore biedt een krachtige en stabiele back-end als toonaangevend ECD. Hawking Healthcare Discovery voegt daar een slimme en gebruiksvriendelijke front-end aan toe, ontworpen voor zorgprofessionals in de GGZ en Jeugdzorg.
De voordelen van deze krachtige integratie

  • Naadloze gegevensuitwisseling: Gegevens die je in Discovery invoert, worden automatisch gesynchroniseerd met Medicore en andersom. Dit voorkomt dubbele invoer en zorgt voor consistente informatie.
  • Tijdsbesparing: Zorgverleners besparen veel tijd op administratieve taken. Zo halveerde Yes We Can Clinics de registratietijd dankzij deze integratie. Discovery verkort de registratietijd voor klinische, poliklinische en online behandelingen tot wel 50%, mede door automatische rapportage met behulp van ChatGPT en het gebruik van gecodeerde labels voor snelle categorisatie van zorgbehandelingen.
  • Gebruikersgemak op maat: Discovery is ontwikkeld met en voor zorgprofessionals. De interface is intuïtief, met workflows die aansluiten op specifieke rollen zoals psychologen, groepswerkers, psychiaters, verpleegkundigen en jongerencoaches.
  • Data-gedreven inzichten: De integratie maakt het mogelijk om gegevens uit verschillende bronnen te combineren en te analyseren, waardoor je diepgaande inzichten krijgt in de effectiviteit van behandelingen. Dit helpt je om de zorg continu te verbeteren. Discovery biedt, door middel van voorspellende en deelbare algoritmen, real-time inzicht in de effectiviteit van behandelingen op zowel individueel als groepsniveau.
  • Minder fouten: Doordat gegevens maar op één plek ingevoerd hoeven te worden, is de kans op fouten een stuk kleiner.
  • Verbeterde veiligheid: Discovery beschermt patiëntgegevens met geavanceerde beveiligingsmaatregelen, volledig conform de geldende wet- en regelgeving.

Een mooi voorbeeld is Yes We Can Clinics. Zij werken al jaren naar tevredenheid met Medicore en zagen door de integratie met Discovery een halvering van de registratietijd voor hun zorgprofessionals. Dit levert niet alleen meer tijd op voor de cliënt, maar ook meer rust en werkplezier voor het team.

Zoals teamcaptain jongerencoaches Bram aangeeft:

“Ik wil zoveel mogelijk tijd besteden aan de jongeren. Zij volgen een intensieve behandeling en we bouwen in een korte tijd een hechte band met elkaar op. Het grootste voordeel van werken met Discovery is voor mij dat rapporteren me veel minder tijd kost. Dat geeft me meer rust en letterlijk meer slaap.”

Meer rust. Meer ruimte voor zorg. Minder gedoe.

Samen met Hawking Healthcare en andere partners blijft Medicore continu bouwen aan betere integraties. Zo wordt de zorg in de GGZ en jeugdzorg steeds efficiënter én effectiever.

Wil jij ook meer rust, minder gedoe en meer tijd voor je cliënten?

We laten je graag zien hoe Discovery en Medicore jouw werk makkelijker maken. Plan nu vrijblijvend een demo met ons in, geen verplichtingen, wél bruikbare inzichten. Onze specialisten staan klaar om met je mee te denken. Je bent ook van harte welkom als onze gast op de Zorg & ICT-beurs 2025 in Utrecht, van 8 tot 10 april. Meld je hier aan. We kijken ernaar uit je te ontmoeten op onze stand!

 

 

Ook interessant

Blog29 mrt 2025

Speech-to-text in Medicore: tijdwinst met Verticai & Medendo

Lees meer
Blog28 mrt 2025

Het Medicore-ecosysteem efficiënter werken: Verminder administratieve lasten in GGZ en jeugdzorg

Lees meer
Blog29 mrt 2025

Medicore UP: De virtuele ECD/EPD assistent die je tijd en inzichten teruggeeft

Lees meer
Whitepaper27 feb 2025

Wetswijzigingen 2025

Zorgwetgevingsradar ggz, sociaal domein en medisch specialistische zorg

De zorg is continu in beweging. Zo ook de wet- en regelgeving. Heb je een goed overzicht van welke wijzigingen er in 2025 ingaan en wat er na die tijd op je af gaat komen? In deze wetgevingsradar komen de wijzigingen met de grootste impact aan bod.

Weet welke wetswijzigingen er op je af komen

Ieder jaar verandert er veel in de Nederlandse wet- en regelgeving. Om op de hoogte te blijven nemen wij deel aan diverse overlegstructuren met betrekking tot de veranderingen. Hierdoor zijn we niet alleen tijdig op de hoogte, maar hebben we ook een stem in de uitwerking van deze wijzigingen. Medicore implementeert jaarlijks de nieuwe wet- en regelgeving. Wij delen ons kennis graag in deze wetgevingsradar.

Deze wetgevingsradar is ingedeeld in verschillende aandachtsgebieden: 

  1. Integraal Zorgakkoord
  2. Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
  3. Sociaal domein
  4. Medisch specialistische zorg
  5. Privacy en informatiebeveiliging
  6. Ontwikkelingen 2025 – 2028

 

Dit whitepaper is gebaseerd op de nieuwe wet- en regelgeving die gepubliceerd is door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Zorginstituut Nederland, Rijksoverheid, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en landelijke programma’s.

Mail mij deze whitepaper

Vul onderstaand formulier in om de whitepaper te ontvangen.

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Medicore privacy statement.

Ook interessant

Blog08 jan 2025

4 dingen die je moet weten over pleegzorgvergoedingen

Het komt geregeld voor dat gemaakte kosten niet volledig gedekt worden vanuit de pleegzorgvergoeding of aanvullende vergoedingen. Een ingewikkeld vraagstuk bij pleegzorg is; wie draait er op voor de gemaakte kosten voor de jeugdige? Lees meer in deze blog
Lees meer
Whitepaper22 okt 2024

Alles over UP

UP zorgt ervoor dat zorgverleners in één oogopslag zien wat echt belangrijk is, zodat ze meer tijd hebben voor wat er toe doet: de zorg zelf. In dit whitepaper duiken we dieper in wat UP precies is en hoe het werkt. We bespreken niet alleen de voordelen voor zorgverleners, maar ook de technische achtergrond die dit mogelijk maakt, zoals de slimme integraties en de krachtige data-analysemogelijkheden. Je ontdekt hoe UP zorg eenvoudiger en efficiënter maakt, en hoe dit pas het begin is van een nieuwe manier van werken in de zorg.
Lees meer
Whitepaper21 mrt 2020

Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren?
Lees meer
Opname16 dec 2024

Webinar

Mint: ons integratie- en API platform

Bij Medicore geloven we in een zorgecosysteem waarin gegevens eenvoudig en op een veilige manier worden uitgewisseld. API’s spelen al langere tijd een centrale rol in onze visie en strategie. Ons platform Mint, wat staat voor ‘Medicore Integrated’, is dé manier om onze missie vorm te geven: slimmer werken met datagedreven oplossingen. Wie datagedreven werkt, heeft er nog meer belang bij om data maar één keer vast te leggen en meermalig te gebruiken.

In dit webinar gaan we in op waarom elektronische gegevensuitwisseling steeds meer een randvoorwaarde wordt voor het leveren van goede zorg. Als zorgaanbieder opereer je altijd in een netwerk van meerdere partijen en systemen. Hoe meer informatie automatisch wordt gedeeld, zonder dat mensen gegevens hoeven over te tikken, hoe minder tijd zorgverleners kwijt zijn aan afstemming en hoe meer ze zich kunnen focussen op hun kerntaak: het verlenen van goede zorg.

Met Mint geven we tijd terug aan de zorg. Ons API-platform creëert een omgeving die naadloos aansluit bij de behoeften van zorgprofessionals en cliënten, terwijl ze aan de achterkant werken in een standaardapplicatie zoals Medicore. Omdat de voorkant aansluit bij de behoeften, hoeven zorgverleners niet onnodig vaak te klikken en kunnen ze makkelijk gebruikmaken van een andere applicatie. Denk bijvoorbeeld aan een naadloos geïntegreerde roosterapplicatie of de Medicore Zorgapp, die communiceert met Mint en ook kan koppelen met roostersystemen en HR-applicaties. Zo kunnen zorgmedewerkers in één app het grootste deel van hun administratieve werk doen waar ze vroeger meerdere applicaties voor nodig hadden. Hiermee dringen we de registratielast terug en voorzien we zorgverleners van informatie die ze direct in hun proces kunnen gebruiken, waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen.

In ons webinar ontdek je:
  • Hoe een API-platform werkt in de praktijk: niet meer onnodig vaak klikken voor zorgverleners;
  • Hoe Mint jouw organisatie kan helpen: welke integratie mogelijkheden zijn er voor jou;
  • Live demo: Mint in actie;
  • Q&A: stel je vragen en krijg direct antwoord van onze experts.

Deze sessie is interessant voor zowel opdrachtgevers als andere geïnteresseerden in Medicore.

Stuur mij de opname

Vul onderstaand formulier in en ontvang de opname in je mailbox.

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Medicore privacy statement.

Dit vind je misschien ook interessant

Whitepaper30 apr 2019

Factsheet Interoperabiliteit: van API’s tot ZIB’s

In deze factsheet Interoperabiliteit lees je hoe Tenzinger werkt aan standaardisering binnen een een complex zorg-ICT landschap.
Lees meer
Whitepaper14 jun 2023

Een heldere API strategie maakt verzamelen, verbinden en verslimmen mogelijk

Elektronische gegevensuitwisseling wordt steeds meer een randvoorwaarde voor het bieden van goede zorg. Daarin spelen API's een grote rol. In dit whitepaper lees je meer over het inzetten van API's.
Lees meer
Whitepaper21 mrt 2020

Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren?
Lees meer
Opname20 nov 2024

Webinar

Next level sturen met je virtuele collega in het ECD

Het Medicore ECD/EPD is een alles-in-één oplossing die zowel zorgverleners als management ondersteunt. UP, onze virtuele assistent, helpt zorgverleners door inzichten uit enorme hoeveelheden data te vertalen naar direct bruikbare acties. Geen eindeloos klikken of zoeken meer—UP wijst zorgverleners precies waar ze aandacht aan moeten besteden, zodat ze meer tijd hebben voor het echte werk: zorg verlenen.

In dit webinar draait ‘sturen’ niet om het aansturen van mensen, maar om het empoweren van medewerkers met stuurinformatie. Cruciale data die voorheen enkel beschikbaar was voor managers, komt nu binnen handbereik van zorgverleners. Dankzij UP kunnen zij zelfstandig met signalen aan de slag die eerder pas later door de zorgadministratie werden opgevolgd. Dit zorgt voor een verschuiving van top-down naar een meer bottom-up aanpak, waarin zorgverleners meer autonomie krijgen. Het resultaat? Minder tijd verspild aan administratie en meer focus op zorg, wat ook het werkplezier verhoogt.

Voor het management biedt ons ECD next level stuurinformatie met krachtige, clickable dashboards. Deze dashboards geven volledige controle over de bedrijfsvoering, van het optimaliseren van de efficiëntie tot het nauwlettend volgen van de financiële prestaties. Zo kun je snel en gericht ingrijpen wanneer dat nodig is, en zorg je ervoor dat je organisatie niet alleen goede zorg levert, maar ook financieel gezond blijft.

In deze opname ontdek je:

 

  • Hoe UP werkt in de praktijk: meer overzicht en efficiëntie voor zorgverleners.
  • Hoe onze stuurinformatie-dashboards jouw organisatie helpen: meer controle over bedrijfsvoering en financiën.
  • Live demo: bekijk UP en de dashboards in actie.

Dit webinar is interessant voor zowel opdrachtgevers als andere geïnteresseerden in Medicore.

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Medicore

Bekijk profielBekijk profiel

Stuur mij de opname

Vul onderstaand formulier in en ontvang de opname in je mailbox.

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Medicore privacy statement.

Dit vind je misschien ook interessant

Whitepaper09 okt 2024

Next level sturen op zekerheid

Betere sturing zorgt voor hogere kwaliteit van zorg, in dit whitepaper ontdek je hoe je in vijf stappen naar next level sturing gaat met Medicore.
Lees meer
Whitepaper22 okt 2024

Alles over UP

UP zorgt ervoor dat zorgverleners in één oogopslag zien wat echt belangrijk is, zodat ze meer tijd hebben voor wat er toe doet: de zorg zelf. In dit whitepaper duiken we dieper in wat UP precies is en hoe het werkt. We bespreken niet alleen de voordelen voor zorgverleners, maar ook de technische achtergrond die dit mogelijk maakt, zoals de slimme integraties en de krachtige data-analysemogelijkheden. Je ontdekt hoe UP zorg eenvoudiger en efficiënter maakt, en hoe dit pas het begin is van een nieuwe manier van werken in de zorg.
Lees meer
Opname27 mei 2024

Opname | Maak kennis met UP! Jouw virtuele collega in de zorg

UP is het nieuwe paar ogen en oren in Medicore; een virtuele collega die zorgverleners vertelt waar ze aandacht aan moeten geven. UP visualiseert inzichten uit de enorme hoeveelheden ingevoerde data, overzichtelijk en direct bruikbaar. In dit webinar duiken we dieper in de wereld van UP.
Lees meer
Terug naar alle eventsWebinar4 Dec11:00

Webinar

Mint: ons integratie- en API-platform

Ons platform Mint, wat staat voor ‘Medicore Integrated’, is dé manier om onze missie vorm te geven: slimmer werken met datagedreven oplossingen. Wie datagedreven werkt, heeft er nog meer belang bij om data maar één keer vast te leggen en meermalig te gebruiken.

In dit webinar gaan we in op waarom elektronische gegevensuitwisseling steeds meer een randvoorwaarde wordt voor het leveren van goede zorg. Als zorgaanbieder opereer je altijd in een netwerk van meerdere partijen en systemen. Hoe meer informatie automatisch wordt gedeeld, zonder dat mensen gegevens hoeven over te tikken, hoe minder tijd zorgverleners kwijt zijn aan afstemming en hoe meer ze zich kunnen focussen op hun kerntaak: het verlenen van goede zorg.

Met Mint geven we tijd terug aan de zorg. Ons API-platform creëert een omgeving die naadloos aansluit bij de behoeften van zorgprofessionals en cliënten, terwijl ze aan de achterkant werken in een standaardapplicatie zoals Medicore. Omdat de voorkant aansluit bij de behoeften, hoeven zorgverleners niet onnodig vaak te klikken en kunnen ze makkelijk gebruikmaken van een andere applicatie. Denk bijvoorbeeld aan een naadloos geïntegreerde roosterapplicatie of de Medicore Zorgapp, die communiceert met Mint en ook kan koppelen met roostersystemen en HR-applicaties. Zo kunnen zorgmedewerkers in één app het grootste deel van hun administratieve werk doen waar ze vroeger meerdere applicaties voor nodig hadden. Hiermee dringen we de registratielast terug en voorzien we zorgverleners van informatie die ze direct in hun proces kunnen gebruiken, waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen.

In ons webinar op 4 december van 11:00 tot 12:00 ontdek je:
  • Hoe een API-platform werkt in de praktijk: niet meer onnodig vaak klikken voor zorgverleners;
  • Hoe Mint jouw organisatie kan helpen: welke integratie mogelijkheden zijn er voor jou;
  • Live demo: Mint in actie;
  • Q&A: stel je vragen en krijg direct antwoord van onze experts.

Deze sessie is interessant voor zowel opdrachtgevers als andere geïnteresseerden in Medicore.

Kan je niet aanwezig zijn op 4 december? Meld je dan alsnog aan! Wij sturen namelijk de opname van het webinar na afloop naar je toe.

Meld je aan voor het webinar

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Medicore privacy statement.

Whitepaper22 okt 2024

Whitepaper

Alles over UP

Met UP geeft Medicore data terug aan zorgverleners, UP visualiseert namelijk inzichten uit de enorme hoeveelheden ingevoerde data, overzichtelijk en direct bruikbaar. In dit whitepaper duiken we dieper op wat UP precies is en hoe het werkt.

UP zorgt ervoor dat zorgverleners in één oogopslag zien wat echt belangrijk is, zodat ze meer tijd hebben voor wat er toe doet: de zorg zelf. Dit doet UP door de meest relevante informatie automatisch te visualiseren en direct bruikbaar te maken. Dit maakt UP niet zomaar een tool; het is de start van de nieuwe generatie ECD’s/EPD’s. Denk aan een extra paar ogen en oren, een virtuele collega die precies weet waar je als zorgverlener op moet letten. Geen eindeloos zoeken meer in verslagen of klikken van module naar module.

In dit whitepaper duiken we dieper in wat UP precies is en hoe het werkt. We bespreken niet alleen de voordelen voor zorgverleners, maar ook de technische achtergrond die dit mogelijk maakt, zoals de slimme integraties en de krachtige data-analysemogelijkheden. Je ontdekt hoe UP zorg eenvoudiger en efficiënter maakt, en hoe dit pas het begin is van een nieuwe manier van werken in de zorg.

In dit whitepaper lees je:

  • Hoe UP zorgverleners direct actiegerichte inzichten biedt zonder extra werkdruk
  • Informatie uit verschillende systemen samenbrengen voor een compleet overzicht
  • Data eenvoudig visualiseren en analyseren voor betere zorgresultaten

Wil je graag UP in actie zien? Vraag dan een demo aan:

Demo aanvragen

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Medicore

Bekijk profielBekijk profiel

Stuur mij het whitepaper

Vul onderstaand formulier in en ontvang het whitepaper in je mailbox.

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Medicore privacy statement.

Whitepaper09 okt 2024

Whitepaper

Next level sturen op zekerheid

Betere sturing zorgt voor hogere kwaliteit van zorg, in dit whitepaper ontdek je hoe je in vijf stappen naar next level sturing gaat met Medicore

Hoe zorg je ervoor dat zorgorganisaties financieel gezond blijven, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van zorg? Het is een uitdaging waar veel financiële managers en CFO’s mee te maken hebben. Onvoorziene ontwikkelingen, zoals een stijgende zorgvraag of personeelstekort, maken het moeilijk om begroting en realiteit in balans te houden. Met de slimme oplossingen van Medicore kun je meer grip krijgen op zowel de zorg- als de financiële processen.

In dit whitepaper beschrijven we vijf stappen die ertoe leiden dat:

  • je een realistische begroting kunt maken;
  • je voorkomt dat je zorg levert die je niet betaald krijgt;
  • je met méér inzicht niet alleen de efficiency verbetert, maar ook de kwaliteit van zorg;
  • je op de financiële afdeling meer werk kunt verzetten met minder mensen doordat allerlei handmatige controles niet meer nodig zijn.

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Medicore

Bekijk profielBekijk profiel

Stuur mij het whitepaper

Vul onderstaand formulier in en ontvang het whitepaper in je mailbox.

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Medicore privacy statement.

Dit vind je misschien ook interessant

Opname20 nov 2024

Opname | Next level sturen met je virtuele collega in het ECD

Het Medicore ECD/EPD is een alles-in-één oplossing die zowel zorgverleners als management ondersteunt. UP, onze virtuele assistent, helpt zorgverleners door inzichten uit enorme hoeveelheden data te vertalen naar direct bruikbare acties. Geen eindeloos klikken of zoeken meer—UP wijst zorgverleners precies waar ze aandacht aan moeten besteden, zodat ze meer tijd hebben voor het echte werk: zorg verlenen.
Lees meer
Whitepaper22 okt 2024

Alles over UP

UP zorgt ervoor dat zorgverleners in één oogopslag zien wat echt belangrijk is, zodat ze meer tijd hebben voor wat er toe doet: de zorg zelf. In dit whitepaper duiken we dieper in wat UP precies is en hoe het werkt. We bespreken niet alleen de voordelen voor zorgverleners, maar ook de technische achtergrond die dit mogelijk maakt, zoals de slimme integraties en de krachtige data-analysemogelijkheden. Je ontdekt hoe UP zorg eenvoudiger en efficiënter maakt, en hoe dit pas het begin is van een nieuwe manier van werken in de zorg.
Lees meer
Whitepaper21 mrt 2020

Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren?
Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Medicore privacy statement.