Oplossing

Medicore ECD voor de geestelijke gezondheidszorg

Medicore ECD voor GGZ

Zorgprofessionals in de geestelijke gezondheidzorg zetten zich iedere dag in om mensen met psychische kwetsbaarheden in hun kracht te zetten. Het Medicore ECD biedt de ideale totaaloplossing voor de ambulante en geïntegreerde geestelijke gezondheidszorg die zorgprofessionals en andere afdelingen binnen een zorgorganisatie ondersteunt.

Alle medewerkers van jouw zorgorganisatie kunnen werken binnen één zorginformatiesysteem waar de gebruiker centraal staat.

 • Gebruiksvriendelijke en eenvoudige registratie
 • Cliënt en systeem betrekken
 • Regie, controle en inzicht door de inzet van data
Plan een demo

 

Voordelen van het Medicore ECD

Het elektronisch cliëntendossier is de basis van jouw GGZ instelling. In het Medicore ECD zijn modules zoals cliënt, verblijf, groepen, agenda, dossier, zorgvraag, communicatie, zorgadministratie en rapportage zijn ondergebracht.

 • Behandelaren, specialisten, begeleiders en ondersteuners switchen in enkele klikken door het dossier, agenda en registratie
 • Minder registreren door slimme koppelingen
 • Naadloze integratie – hoge uitwisselbaarheid van gegevens
 • Inzicht uit data
 • Succesvol en automatisch factureren door validatieregels

Groepsregistratie en MDO

In de groepsregistratiemodule van Medicore kan de zorgverlener vanuit de agenda of zorgpad in één scherm, voor de gehele groep, de registratie doen en het groepsverslag en de individuele verslagen vastleggen. De directe en indirecte tijd worden automatisch vastgelegd en verdeeld over de groepsleden. Deze werkwijze verminderd de registratiedruk, waardoor er meer tijd is voor de behandeling.

Vanuit het algemene groepsverslag kunnen individuele verslagen geschreven worden, die alleen terug te vinden is in het dossier van de betreffende cliënt.

Lees meer

Meer waardevolle tijd met cliënten dankzij de Medicore Zorgapp

Als zorgprofessional besteed je natuurlijk zo veel mogelijk tijd aan je cliënten en ben je het liefst zo min mogelijk bezig met administratie en registratie. Toch zijn dit zaken die belangrijk zijn voor een goed verloop van het zorgproces. Belangrijke informatie over je cliënten moet altijd en overal beschikbaar zijn, ook voor je collega’s.

Met de Zorgapp heb je met één klik alle informatie die je nodig hebt. Zo kun je op elk moment veilig gegevens vanuit het ECD bekijken én nieuwe informatie toevoegen. Je kunt dit direct bij de cliënt doen, zodat registratie achteraf niet meer nodig is.

Lees meer

Laat je inspireren

“We geven onze cliënten regie. Ze kunnen op basis van een foto en introductietekst zelf kiezen met welke behandelaar ze het liefst in zee gaan en kunnen via de Mindler app zelf een afspraak boeken, die via een API automatisch synchroniseert met de agenda in Medicore.”

Mayke Rijpert

Healthcare controller bij Mindler

Bekijk hele klantverhaal

“Ik wil zo veel mogelijk tijd besteden aan de jongeren. Zij volgen een intensief traject en we bouwen in een korte tijd een intieme band met elkaar op. Ik wil niet met een laptop of tablet rondlopen, dat staat het contact alleen maar in de weg. ”

Bram Lammers

Teamcaptain jongerencoaches Yes We Can Clinics

Bekijk hele klantverhaal

Mijn Medicore

Jouw persoonlijke assistent met een slim cliëntoverzicht, afspraakbeheer, taken, signaleringen en UP’s

Open linkLees meer

Dashboards en rapportages

Next level sturen met meer inzicht

Open linkLees meer

Wellbee cliëntportaal

Een eigen portaal voor jouw cliënt

Open linkLees meer

Zorgapp

Altijd en overal toegang tot alle informatie met het ECD in je broekzak

Open linkLees meer

Ook interessant voor jou

Opname27 mei 2024

Opname | Maak kennis met UP! Jouw virtuele collega in de zorg

UP is het nieuwe paar ogen en oren in Medicore; een virtuele collega die zorgverleners vertelt waar ze aandacht aan moeten geven. UP visualiseert inzichten uit de enorme hoeveelheden ingevoerde data, overzichtelijk en direct bruikbaar. In dit webinar duiken we dieper in de wereld van UP.
Lees meer +
Klantverhaal24 mei 2024

Samenwerking als sleutel tot succes

Om de jeugdzorg te verbeteren, is beter en breder gebruik van data onmisbaar. Rutger Brouwer van jeudgzorgorganisatie iHUB en Maarten van Vulpen van Medicore zijn al jaren samen bezig aan een ingewikkelde innovatiepuzzel die ervoor moet zorgen dat samenwerken makkelijker gaat en hulp voor cliënten efficiënter wordt.
Lees meer +
Klantverhaal15 mei 2024

Van ‘betekenisloze’ pdf’s naar data waar je direct wat mee kunt

Blended care, de combinatie van fysieke zorg in de spreekkamer en online zorg via een patiëntenportaal, is al jaren een gebruikelijke combinatie in de GGZ. Maar het biedt ook interessante mogelijkheden voor artsen en patiënten in de medisch specialistische klinieken. Karmenta, een specialistische kliniek voor gynaecologie en urologie, laat zich daarom graag inspireren door de GGZ.
Lees meer +

Wij werken voor

Wij zijn Medicore

Wij verslimmen de zorg met datagedreven oplossingen voor menselijke zorg.

 • 20 jaar ervaring in digitalisering

  In de GGZ, jeugd- en pleegzorg en medisch specialistische zorg

 • 25.000 zorgverleners

  Maken gebruik van Medicore

 • Data-driven inzichten

  Slimme data-analyse die direct bruikbare inzichten oplevert. Maak betere beslissingen, elke dag opnieuw.

 • Klaar voor de toekomst

  Al 20 jaar in de cloud, nu als eerste ECD op Azure

Maarten van Vulpen

Zorgverslimmer bij Medicore

Bekijk profielBekijk profiel

Contact

Heb je een vraag of wil je een demo van het ECD? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Medicore privacy statement.