Slimmer werken

Medicore ECD voor pleegzorg

Ondersteuning van pleegzorgprocessen

Een tekort aan pleegouders, schaarste aan zorgpersoneel en dilemma’s rondom dossierinzage zijn voorbeelden waar zorgaanbieders mee te maken hebben. De missie van alle zorgaanbieders is om de best mogelijke zorg te bieden voor cliënt en netwerk. Hierbij is ondersteuning van primaire processen van essentieel belang.

Pleegzorg vraagt om andere functionaliteiten dan een standaard ECD biedt. De software van Tenzinger helpt zorgprofessionals bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

Lees hoe een ECD ondersteuning biedt

Pleegzorgmodule voor en door zorgaanbieders

In 2018 hebben wij in samenwerking met zorgaanbieders gewerkt aan onze pleegzorgmodule. Zo konden onze ontwikkelaars continu toetsen of de functionaliteit aansloot bij de dagelijkse werkzaamheden van zorgaanbieders.

Inmiddels is onze pleegzorgmodule in gebruik bij verschillende zorgaanbieders. En dit aantal blijft verder groeien.

Plan demo

Mobiel werken

Pleegzorgwerkers zijn vaak onderweg om cliënten en (pleeg)ouders te bezoeken. Dan is het handig om goed voorbereid te zijn. Met onze Tenzinger Zorgapp vind je gemakkelijk het adres van de cliënt, maar bekijk je ook snel de laatste aantekeningen in het dossier. Het dossier aanvullen doe je eenvoudig met voice-assist. Hiermee spreek je eenvoudig het verslag in.

Lees meer

 

Gebruikers

Uiteindelijk draait het iedere dag om de beste zorg voor de cliënt. Het mogelijk maken van goede zorg is het uitgangspunt in de ontwikkeling van onze oplossingen.

Wij geloven in meer regie voor de cliënt en het actief betrekken van de cliënt in het zorgproces. In het wellbee cliëntportaal kan jouw cliënt afspraken over de behandeling, taken of vragenlijsten inzien of invullen. Ook is het mogelijk om veilig te communiceren via beeldbellen, chat of e-mail.

In de jeugdzorg zijn cliënten minderjarig. Daarom is het van belang om de betrokkenen rondom de jeugdige goed in kaart te kunnen brengen. In Medicore kun je ook de ouders, pleegouders, familie of andere betrokkenen van een cliënt vastleggen en diverse rollen en autorisaties geven.

Als thuis wonen (even) niet meer kan, dan kan een pleeggezin een goede (tijdelijke) oplossing voor een kind of jongere zijn. Pleegouders komen voor de nodige uitdagingen te staan en hebben vaak vragen. Voor jeugdzorgorganisaties is het belangrijk om pleegouders en -gezinnen de juiste ondersteuning en handvatten te bieden, zodat zij goed voor de jongere(n) kunnen zorgen.

In het wellbee cliëntportaal zien pleegouders eenvoudig en snel wie hun contactpersoon is van de zorginstelling, kunnen eenvoudig contact opnemen en bijvoorbeeld informatiedocumenten en – video’s bekijken.

Het komt voor dat een pleegkind een nieuwe items moet aanschaffen, zoals een jas of fiets. In veel gevallen schieten pleegouders deze kosten voor. Als zorgorganisatie wil je dat pleegouders deze declaraties gemakkelijk en snel kunnen indienen, zodat zij niet voor financiële zorgen komen te staan. In wellbee declareren pleegouders de gemaakte kosten eenvoudig.

Het liefst besteed je als zorgprofessional zo veel mogelijk tijd aan het bieden van passende zorg voor jouw cliënt in plaats van aan administratie. Als administratie dan toch moet, dan het liefst zo makkelijk mogelijk.

Dagelijks zie jij jouw cliënten, dit kan op locatie zijn of je gaat naar de omgeving van de jeugdige. Via een desktop of tablet die je gemakkelijk mee kunt nemen bekijk je in jouw agenda welke cliënten je die dag gaat zien. Verslaglegging kan vanuit de agenda, het zorgpad of direct in het dossier. Zo heb je zelf de keuze hoe jij het liefste werkt. De tijdsverdeling van directe en indirecte tijd doet het ECD automatisch, dit scheelt jou weer tijd.

In het zorgverlenersportaal leg je eenvoudig activiteiten en verslagen vast. Hier zie je ook direct of er signalen openstaan, zo zie je bijvoorbeeld snel of er een behandelovereenkomst of verwijsbrief ontbreekt. Ook kun je makkelijk in contact komen met jouw cliënt of vragenlijsten uitzetten.

Pleegzorgwerkers zijn de schakel tussen jeugdigen die bij een pleeggezin geplaatst zijn, de ouders en pleegouders. Omdat je werkt met een kwetsbare doelgroep is samenwerken met het netwerk rondom een cliënt belangrijk.

In het wellbee zorgverlenersportaal zie je aan het begin van de dag wat je die dag allemaal gaat doen. Of je een cliënt, ouders en/of pleegouders ontvangt op locatie of in hun eigen omgeving: het Medicore ECD is beschikbaar op een desktop en mobile device die je gemakkelijk meeneemt. Zo kun je kiezen hoe jij het fijnste werkt.

Mensen die besluiten een pleegkind op te vangen komen voor uitdagingen te staan. Als pleegzorgwerker wil je deze pleegouders zo goed mogelijk ondersteunen en in contact blijven. Via wellbee kun je eenvoudig en snel video’s, brochures of andere informatiedocumenten toevoegen die pleegouders helpen. Ook kun je gemakkelijk contact opnemen voor ondersteuning en hulp.

Als groepswerker ben je een belangrijke schakel in het dagelijks leven van kinderen. Zo kijk je samen met andere collega’s en betrokkenen rondom de cliënt naar de beste behandeling. In Medicore is het mogelijk om een groep met meerdere cliënten of familieleden in één keer te registreren. Hierdoor hoef je de vastlegging en tijdsregistratie maar één keer te doen. Deze vastlegging plaatst het Medicore ECD automatisch in alle individuele dossiers. Ook blijft het mogelijk om persoonlijke aan passingen te maken in het betreffende dossier.

Voor medewerkers van de afdeling zorgadministratie kent het proces van aanmelding tot uitschrijving geen geheimen. Zonder juist verwerkte cliëntenregistratie zou het onmogelijk zijn de juiste zorg te bieden. In het Medicore ECD krijgen jeugdzorgverleners gedurende het hele zorgtraject automatische signalen op het moment dat er documenten of registratie ontbreekt en wordt de tijdsverdeling automatisch geregistreerd door het ECD. Dit maakt het een stuk makkelijker om te zien of de gegevens compleet zijn.

Levert de zorgorganisatie waar jij werkt ook pleegzorg? Dan is het vinden en aanmelden van nieuwe pleegzorgouders ook een belangrijk onderdeel. Zo is het plaatsen van een pleegkind bij pleegouders een nauwkeurig proces dat je zorgvuldig wilt uitvoeren. Daarom bevat Medicore verschillende functionaliteiten die ervoor zorgen dat een zo goed mogelijke match gevonden kan worden. Dit is immers een tijdrovend proces.

Als manager wil je in één oogopslag kunnen zien hoe het gaat met jouw team, afdeling of regio. Dashboards en rapportages kunnen je hierbij helpen. Door bestaande data uit het Medicore ECD of andere systemen te integreren en verwerken zie je ieder moment van de dag hoe het er voor staat.

Veilige en gedegen uitwisseling van data en koppelingen met andere systemen is geen probleem voor Medicore. Zo kun je data uit andere applicaties en systemen probleemloos samenvoegen met data uit Medicore.

Ook interessant

Blog26 jul 2022

Drie tips voor meer grip op pleegzorgkosten

Het komt geregeld voor dat gemaakte kosten niet volledig gedekt worden vanuit de pleegzorgvergoeding of aanvullende vergoedingen. Een ingewikkeld vraagstuk bij pleegzorg is; wie draait er op voor de gemaakte kosten voor de jeugdige? Lees meer in deze blog
Lees meer +
Whitepaper09 dec 2021

Hoe een ECD het pleegzorgproces ondersteunt

In dit whitepaper lees je over de trends en ontwikkelingen in pleegzorg en hoe een ECD zorgorganisaties ondersteunt.
Lees meer +
Opname03 dec 2020

Het pleegzorg proces en inzage in dossiers van een kind

In dit webinar wordt vertelt hoe in het ECD cruciale pleegzorg processen worden ondersteund en wat hierbij de visie is van Tenzinger.
Lees meer +

Wat opdrachtgevers zeggen

“We waren op zoek naar een oplossing die gebruiksvriendelijk is voor onze professionals, waar informatie snel toegankelijk is, alle takken van jeugdzorg ondersteunt en zorgt voor betrouwbare stuurinformatie.”

Rosanne Luimes

Beleidsadviseur, Youké

Bekijk hele klantverhaal

“We wilden een systeem wat ons goed kon helpen om van drie naar één systeem te gaan en daarmee een toekomstbestendige basis te leggen. De missie voor onze jeugdhulp luidt: met een gezonde basis de toekomst tegemoet. Die missie hebben wij doorvertaald naar onze zorg en ICT. ”

Muriel Bos

Directeur Zorg, Levvel

Bekijk hele klantverhaal

“Medicore, en met name het zorgverlenersportaal, presenteert alleen maar informatie die zorgverleners nodig hebben voor hun werk. Ze krijgen een seintje als ze vergeten bepaalde informatie in te voeren. Zo kunnen ze meer tijd besteden aan een cliënt en zitten ze minder achter hun scherm.”

Guido Dibbets

ICT Manager, iHUB

Bekijk hele klantverhaal