Klantverhaal14 feb 2023

Klantverhaal

Epione live met Medicore na een vlotte implementatie

Eind november koos Epione voor het Medicore EPD van Tenzinger. Vier weken later vierden we de succesvolle livegang gezamenlijk op locatie bij Epione in Amsterdam.

De keuze voor een nieuw EPD

Eind 2022 ging Epione op zoek naar een nieuw elektronisch patiënten dossier (EPD). “In het verleden hadden we al contact gehad met Tenzinger en hier hadden we een goede ervaring aan overgehouden. Nu waren we op zeer korte termijn op zoek naar een gebruiksvriendelijk en veilig EPD die onze werkprocessen goed kan ondersteunen. Alle onderdelen samen maakten dat de keuze viel op het Medicore EPD”, vertelt Jorien Nijland, medisch directeur bij Epione.

 

Vlotte implementatie

Na de keuze voor Medicore startte Epione direct met het implementeren van de nieuwe software. Epione omschrijft de implementatie van Medicore in één woord: vlot. “Door heldere uitleg vanuit Tenzinger was het duidelijk wat ons te wachten stond. Hierdoor verliep de implementatie snel en was het voor medewerkers duidelijk wat er moest gebeuren. Als we een vraag hadden of iets niet duidelijk was dacht Tenzinger mee of stuurde bij. Daarnaast was het erg prettig dat een aantal Tenzinger medewerkers aanwezig waren tijdens de livegang. Hierdoor konden kleine aanpassingen in de software direct gedaan worden.”

 

Efficiënt afspraken inboeken

Inmiddels werkt Epione een aantal weken met het Medicore EPD. “De schermen van Medicore zijn overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Dit zien we ook terug in het gebruik van de nieuwe software; vrijwel alle medewerkers hebben het nieuwe EPD snel onder de knie.”

“Bij Epione realiseren wij ons de noodzaak van het snel kunnen inplannen van een afspraak. Daarom streven wij naar het werken zonder wachtlijst. De efficiëntie van het Medicore systeem biedt ons een goed overzicht. Dit is belangrijk voor ons, want een goede agenda workflow is noodzakelijk om afspraken te kunnen inplannen met onze cliënten om hen de beste zorg te kunnen bieden.”

Bekijk publicaties

Whitepaper30 aug 2021

Factsheet Privacy en informatiebeveiliging Medicore

Medicore heeft uitgebreide maatregelen getroffen om informatiebeveiliging goed te regelen en zorg te dragen voor een betrouwbare en veilige dienstverlening.
Lees meer +
Whitepaper10 nov 2022

Meer tijd voor zorg met slimme signaleringen

In deze whitepaper gaan we dieper in op hoe je je ECD volautomatisch signalen kunt laten genereren op basis van zorginhoudelijke triggers.
Lees meer +
Whitepaper30 apr 2019

Factsheet Interoperabiliteit: van API’s tot ZIB’s

In deze factsheet Interoperabiliteit lees je hoe Tenzinger werkt aan standaardisering binnen een een complex zorg-ICT landschap.
Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg!

Door op de button te klikken ga je akkoord met het Medicore privacy statement.