datamanagement, rapportages en dashboards

Next level stuurinformatie

Continu veranderende eisen en wet- en regelgeving vanuit de overheid vraagt veel van zorgorganisaties. Het inzetten van data geeft zorgorganisaties de mogelijkheid om te kunnen monitoren hoe het gaat met jouw zorgorganisatie en om makkelijker en op tijd bij te sturen. Het liefst heb je realtime inzicht in jouw prestaties, om zo te zien aan welke knoppen je kunt draaien om aan deze eisen te voldoen. Als zorginstelling beschik je over enorme hoeveelheden data. Zo heb je bijvoorbeeld al data over het aantal cliënten dat wordt behandeld en behandeld is, het verloop van behandelingen en over de inzet en productiviteit van medewerkers.

Wij moeten budgetten in de gaten kunnen houden om financieel gezond te blijven. We willen we op tijd weten waar we een eventueel tekort tegen gaan komen.

 

Geautomatiseerde koppelingen tussen systemen

Om data voor jou te laten werken is het belangrijk dat data uit verschillende systemen die je binnen jouw zorgorganisatie gebruikt, makkelijk met elkaar gekoppeld kunnen worden. Dit is de basis voor het creëren van inzicht in jouw zorgorganisatie. Onze rapportagesmodules en dashboards zetten deze data om in inzetten waarmee jij weer de controle krijgt over de bedrijfsvoering en efficiency in jouw zorgorganisatie.

In onderstaande factsheet kun je lezen met welke systemen Medicore kan koppelen.

Sturen op verbetering

Nu alle data met elkaar verbonden is kan er worden gekeken welke informatie inzichtelijk moet zijn. Zo wil je bijvoorbeeld weten hoe jouw zorginstelling er financieel voor staat, wat de voorspelling is voor het komende jaar of hoe een behandeling voor een bepaald ziektebeeld bijvoorbeeld verloopt. Door deze in overzichtelijke dashboards in te richten kun je snel en gemakkelijk zien op welke processen of bedrijfsvoering je aanpassingen kunt doorvoeren om deze efficiënter te kunnen laten verlopen of waardoor kosten kunnen worden bespaard.

Naast optimalisatie van interne bedrijfsvoering zijn er ook externe betrokkenen die voorzien moeten worden van informatie. Denk aan bijvoorbeeld verzekeraars, gemeenten of de Raad van Bestuur of Toezicht. Deze informatie kun je ook verwerken in overzichtelijke dashboards om in één weergave te kunnen laten zien hoe het gaat met de bedrijfsvoering.

Medicore helpt jou om uit verschillende systemen te koppelen en om deze om te zetten in realtime clickable dashboards. Hierdoor kun jij in één oogopslag zien hoe jouw zorginstelling ervoor staat.

Interessante bijdragen

Whitepaper30 apr 2019

Factsheet Interoperabiliteit: van API’s tot ZIB’s

In deze factsheet Interoperabiliteit lees je hoe Tenzinger werkt aan standaardisering binnen een een complex zorg-ICT landschap.
Lees meer +
Whitepaper12 apr 2021

Grip op zorg door financiële sturing

In de whitepaper Grip op zorg door financiële sturing lees je hoe je meer grip krijgt op de bedrijfseconomische kant van het zorgproces, hoe je de zorgvraag beter kunt voorspellen en hoe je een realistische begroting maakt.
Lees meer +
Whitepaper21 mrt 2020

Data is de motor voor procesverbetering in de zorg

Data-uitwisseling in de keten is noodzakelijk om zorgprocessen te optimaliseren, efficiency te verhogen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Niet alleen in de eigen organisatie, maar in de hele zorgketen. Wat is er technisch voor nodig om dit te realiseren?
Lees meer +

Wij zijn Medicore

Wij verslimmen de zorg met datagedreven oplossingen voor menselijke zorg.

 • 20 jaar ervaring in digitalisering

  In de GGZ, jeugd- en pleegzorg en medisch specialistische zorg

 • 25.000 zorgverleners

  Maken gebruik van Medicore

 • Data-driven inzichten

  Slimme data-analyse die direct bruikbare inzichten oplevert. Maak betere beslissingen, elke dag opnieuw.

 • Klaar voor de toekomst

  Al 20 jaar in de cloud, nu als eerste ECD op Azure

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zorgorganisatie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.