22 okt 2024

De juiste zorg op de juiste plek

Dit is hoe Medicore het doorverwijzingsproces van opticiens naar Iris Eye Clinics vereenvoudigt

Iris Eye Clinics werkt samen met streng geselecteerde optiekzaken die klanten doorverwijzen wanneer ze bijvoorbeeld een oogaandoening zoals staar hebben of als ze van hun bril af willen. Dit proces wordt volledig ondersteund door het Medicore EPD, wat zorgt voor een gestroomlijnde samenwerking tussen de opticiens en de kliniek.

Wachtlijsten verkorten door slimme samenwerking

In heel Nederland zijn de wachtlijsten voor oogheelkunde lang. Veel oogonderzoeken kunnen echter ook worden uitgevoerd door optometristen en opticiens, zonder dat een bezoek aan de oogarts direct nodig is. Hoewel in andere medische specialismen, zoals de geboortezorg, de verschuiving naar de eerste en anderhalve lijn al in volle gang is, blijft oogheelkunde hierop achter. Iris Eye Clinics wil deze trend doorbreken.

Iris Eye Clinics biedt zowel verzekerde als onverzekerde zorg, zoals staaroperaties, ooglaseren en lensimplantaties. Een essentieel onderdeel van hun businessmodel is de samenwerking met zorgvuldig geselecteerde optiekzaken. Deze optometristen en opticiens zoeken voor hun klanten de optimale kijkoplossing. Dit kan een bril zijn, maar ook een doorverwijzing naar Iris Eye Clinics, waar laseren, staarbehandelingen en implantlenzen via een operatieve ingreep uitkomst kunnen bieden.

Efficiënt doorverwijzen dankzij het Medicore EPD

Het doorverwijzingsproces verloopt zo efficiënt mogelijk door het gebruik van het Medicore EPD. Via een inschrijfpagina in Medicore, verwijzen geselecteerde opticiens cliënten door aan Iris Eye Clinics. Iris Eye Clinics ontvangt dan de metingen die de opticien heeft gedaan, en er wordt gelijk een cliëntenkaart aangemaakt  Op het moment dat een cliënt zich meldt in een van de klinieken, heeft de oogarts alle gegevens al bij de hand. Op die manier wordt voorkomen dat onderzoeken worden herhaald.

De behandelingen in de kliniek variëren van verzekerde tot onverzekerde zorg, en Medicore ondersteunt beide trajecten. Zo is het declareren van verzekerde zorg een kwestie van een paar klikken, wat de administratieve last aanzienlijk verlicht.

Peter Bouwels, algemeen directeur Iris Eye Clinics

Ziekenhuizen ontlasten en zorg versnellen

Volgens Peter Bouwels, algemeen directeur van Iris Eye Clinics, is het doel van dit model om optometristen en oogartsen via korte lijnen efficiënter te laten werken, zorg te geven op de juiste plek en patiënten niet onnodig naar de oogarts te sturen en daarmee de wachtlijsten in de oogheelkunde te verkorten. “Met dit model kunnen mensen veel sneller geholpen worden. Ze kunnen voor vooronderzoeken en nacontroles terecht bij hun eigen opticien, wat wel zo vertrouwd is. Alleen de operaties zelf vinden nog plaats in de kliniek,” legt Bouwels uit.

Dit is de manier om de juiste zorg op de juiste plek te bieden en de druk op de ziekenhuizen te verlichten.

Met deze innovatieve aanpak, ondersteund door het Medicore EPD, streeft Iris Eye Clinics naar een toekomst waarin oogheelkundige zorg toegankelijker en efficiënter wordt aangeboden, met kortere wachttijden en een betere samenwerking tussen zorgverleners.

Lees ook

Whitepaper09 okt 2024

Next level sturen op zekerheid

Betere sturing zorgt voor hogere kwaliteit van zorg, in dit whitepaper ontdek je hoe je in vijf stappen naar next level sturing gaat met Medicore.
Lees meer +
Klantverhaal15 mei 2024

Van ‘betekenisloze’ pdf’s naar data waar je direct wat mee kunt

Blended care, de combinatie van fysieke zorg in de spreekkamer en online zorg via een patiëntenportaal, is al jaren een gebruikelijke combinatie in de GGZ. Maar het biedt ook interessante mogelijkheden voor artsen en patiënten in de medisch specialistische klinieken. Karmenta, een specialistische kliniek voor gynaecologie en urologie, laat zich daarom graag inspireren door de GGZ.
Lees meer +
Klantverhaal08 jun 2023

Medicore EPD als toekomstbestendige basis voor Karmenta

Al tijdens de oprichting koost Karmenta voor het Medicore EPD. Inmiddels werkt Karmenta al meer dan vier jaar met het Medicore EPD. Hoe gaat het nu?
Lees meer +