23 okt 2023

financiering uit meerdere potjes in één ECD

BasicME (SGGZ) integreert meerdere financieringsstromen in Medicore

Verslavingszorgaanbieder BasicME biedt sinds enkele jaren begeleid wonen en ambulante begeleiding aan mensen met een verslaving, gefinancierd vanuit de Wmo. Vanaf eind 2023 komt daar specialistische GGZ bij. Deze nieuwe tak van sport, gefinancierd vanuit het Zorgprestatiemodel (ZPM), moet wel worden ondersteund door een ECD. Om die reden oriënteerde BasicME (SGGZ) zich op de markt. De hele organisatie gaat nu over op het Medicore ECD.

Drie demo’s

BasicME SGGZ wordt op het gebied van opstart en ontwikkeling ondersteund door Stephanie Meuleners van GGZadmin. Zij helpt GGZ-organisaties bij het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en de Planning & Control-cyclus, zodanig dat de zorgadministratie geen blok aan het been meer is maar ondersteunend aan het zorgproces. Stephanie vertelt: “Het was al heel snel duidelijk dat het bestaande ECD van BasicME niet alle financieringsstromen ondersteunt. We hebben een inventarisatie gedaan van de markt en drie leveranciers gevraagd om een demo. Omdat een paar van mijn andere klanten met Medicore werken en ik erg enthousiast ben over deze software, zat Tenzinger ook bij die drie partijen.”

Informatie maar één keer invoeren

De demo van Medicore liet geen enkele twijfel. “Tenzinger was als tweede aan de beurt en daarna zei de directeur eigenlijk al: bel die derde leverancier maar af, want ik ben er wel uit”, lacht Stephanie. “Medicore springt er gewoon uit als het gaat om efficiency en gebruiksgemak. De hele software is opgezet vanuit het idee dat je informatie maar één keer hoeft in te voeren. Dat maakt je proces ongelofelijk efficiënt. De agenda-afspraken worden automatisch omgezet naar consulten, je hoeft alleen de uitzonderingen nog maar te administreren. Voor zorgverleners is dat enorm prettig.”

Medicore springt er gewoon uit als het gaat om efficiency en gebruiksgemak. De hele software is opgezet vanuit het idee dat je informatie maar één keer hoeft in te voeren.

ZorgApp voor ambulant begeleiders

Bovendien was BasicME (SGGZ) heel enthousiast over de ZorgApp. Die gaat vooral gebruikt worden door de ambulant begeleiders. Stephanie: “Een app op de telefoon werkt natuurlijk veel makkelijker dan een applicatie op de laptop, en biedt daarnaast ook extra functionaliteit die je met een laptopapplicatie nooit kunt bieden. De app houdt bijvoorbeeld automatisch de reisafstanden bij, die hoef je niet meer zelf te registreren. En je kunt spraakgestuurd rapporteren.”

Minder no-show door Wellbee cliëntportaal

BasicME (SGGZ) kiest daarnaast ook voor het Wellbee cliëntenportaal. “Daar verwacht ik best veel van”, zegt Stephanie. “We zien gewoon dat no-show een groot probleem is. Niet omdat mensen niet geholpen willen worden, maar omdat ze geen structuur in hun leven hebben en daardoor afspraken makkelijk vergeten. Hun telefoon hebben ze echter altijd bij zich. Als je al je afspraken en huiswerkopdrachten via de telefoon bij je hebt, zorgt dat voor een hogere betrokkenheid bij je behandeltraject. Dat heb ik ook al bij andere opdrachtgevers gezien die met Wellbee werken.”

Gefaseerde implementatie

De implementatie gebeurt gefaseerd. In november 2023 gaat BasicME live op Medicore voor het SGGZ-gedeelte. Op het moment van het interview is Stephanie in gesprek met de zorgverleners om vanuit de best practice de processen nog net wat beter te finetunen en passend te maken bij BasicME. In de loop van 2024 volgt de rest van de organisatie. “Dat is een groot project. Niet alleen moeten de Wmo-processen helemaal in Medicore worden ingeregeld, maar ook alle bestaande dossiers moeten worden overgezet in de nieuwe omgeving. Ik heb bij andere opdrachtgevers al vaker dergelijke migraties begeleid en weet dat de ondersteuning vanuit Tenzinger hierin heel goed is. Dus ik zie er totaal niet tegenop. In tegendeel, ik kijk ernaar uit omdat ik weet dat het de zorgverleners enorm gaat ondersteunen in hun werk.”

Klaar voor de toekomst

Stephanie is ervan overtuigd dat BasicME (SGGZ) met deze nieuwe omgeving beter is voorbereid op de toekomst. “Tenzinger is een heel innovatief bedrijf, ze kijken continu naar technologische verbeteringen. Daar gaan wij van mee profiteren”, zegt ze. “Bovendien is Medicore een flexibel pakket. Als BasicME in de toekomst bijvoorbeeld ook gebruik wil maken van andere financieringsstromen, dan kunnen we Medicore ook geschikt maken om te declareren volgens bijvoorbeeld de Wlz. En dat zonder dat het voor zorgverleners aanvoelt als een heel ander proces. Want dat was voor de directie van BasicME cruciaal. Zij hadden duidelijk als opdracht meegegeven: ‘we bieden dan wel verschillende vormen van zorg, gefinancierd uit verschillende potjes, maar het ECD moet voor de medewerkers aanvoelen als één omgeving. Daarnaast moeten we verschillende financieringsstromen ermee kunnen registreren en factureren vanuit één systeem en staan gebruiksgemak, efficiency en het zelf kunnen beheren en aanpassen van het systeem voorop.’ In die opdracht zijn we zeker geslaagd.”

Vlnr: Stephanie Meuleners, Mitchel Verweij, Elke Crooijmans en Joep van Gorp

Neem contact op

Mark Nieuwenhuis

Zorgverslimmer bij Tenzinger

Neem contact opNeem contact op

Dit vind je misschien ook interessant

Brochure21 nov 2021

Brochure Tenzinger Zorgapp

Je bent de zorg niet ingegaan om te registreren, maar als het dan tóch moet, dan natuurlijk zo comfortabel mogelijk. Daarom hebben wij de Zorgapp: hiermee heb je altijd en overal de informatie over je cliënten die je nodig hebt letterlijk binnen handbereik.
Lees meer +
Whitepaper12 apr 2021

Grip op zorg door financiële sturing

In de whitepaper Grip op zorg door financiële sturing lees je hoe je meer grip krijgt op de bedrijfseconomische kant van het zorgproces, hoe je de zorgvraag beter kunt voorspellen en hoe je een realistische begroting maakt.
Lees meer +