20 aug 2021

Socialrun

Voor de vierde keer op rij trotse sponsor van de Socialrun

Van 17 tot en met 19 september 2021 vindt de jaarlijkse Socialrun weer plaats. Tijdens dit evenement wordt aandacht gevraagd voor openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Voor het 4e jaar op rij is Tenzinger trotse sponsor van de Socialrun.

“Veel van onze opdrachtgevers zijn actief in de jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Het is helaas nog steeds zo dat veel cliënten te maken krijgen met vooroordelen en stigma. Om meer awareness rondom psychische kwetsbaarheid te creëren zijn organisaties zoals de Socialrun van belang. Wij ondersteunen dit graag”, zegt Siep Kosse, Directeur Marketing & Communicatie bij Tenzinger, over de samenwerking.

 

#meedoeniswinnen: Eén event, 555 kilometer en 39 teams

In 2020 heeft de Socialrun vanwege corona plaatsgevonden in aangepaste vorm. Met aangepaste maatregelen kan de Socialrun dit jaar gelukkig weer plaatsvinden zoals voorgaande jaren: een estafetteloop van 555 kilometer, waarbij verschillende teams, waaronder Team Tenzinger, zich 48 uur inzetten voor psychische kwetsbaarheid.

 

Projecten

Het sponsorgeld dat tijdens de Socialrun wordt opgehaald wordt 100% ingezet voor projecten die aansluiten op de missie van de Socialrun. In 2019 is met de Socialrun maar liefst € 123.000 opgehaald, waarmee o.a. theater- en filmproducties, lesprogramma’s voor scholen, themabijeenkomsten en workshops zijn gesubsidieerd.

Uiteindelijk worden de projecten door de projectcommissie beoordeeld. De projectcommissie bestaat uit drie personen: een onafhankelijke voorzitter, een ambassadeur van de Socialrun en een ervaringsdeskundige.

Klik hier voor meer informatie over Stichting Socialrun en de projecten die zij subsidiëren.

 

Over Stichting Socialrun

Stichting Socialrun zet zich in voor een inclusieve samenleving. Zij doen dit door het organiseren van sportieve activiteiten voor, door en met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Niet de competitie, maar het belang van meedoen en samenwerking staat bij al deze activiteiten centraal.

100% van de door teams ingezamelde gelden komen ten goede aan deze projecten