12 mrt 2024

overzicht en inzicht

Medicore onthult UP: een virtuele collega in de zorg

“Medicore is nu als een oplettende collega die het overzicht voor je bewaart en die je attendeert en helpt,” vertelt Siep Kosse, directeur bij Medicore. Met de introductie van UP, een innovatieve tool in het EPD/ECD, maakt Medicore een significante sprong vooruit. UP helpt zorgverleners om in één oogopslag belangrijke informatie en signalen te zien, zodat ze meer tijd overhouden voor zorg.

UP in Medicore markeert een keerpunt in hoe zorgverleners met data omgaan. In plaats van zoeken in verslagen, visualiseert UP de meest relevante informatie automatisch. Het analyseert de ingevoerde gegevens en presenteert deze in een overzichtelijke en direct bruikbare vorm. Of het nu gaat om het bijhouden van patiëntgegevens, het monitoren van behandelingen of het signaleren van administratieve taken, UP zorgt ervoor dat zorgverleners zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is: de zorg voor hun cliënten. Dit betekent minder tijd besteed aan administratie en meer tijd voor persoonlijke aandacht en zorg.

Overzichtelijke cliëntinformatie

UP biedt onder andere overzicht en inzicht van de belangrijkste informatie in de cliëntsamenvatting. Dat kan bijvoorbeeld een alert zijn dat een bepaalde registratie ontbreekt om de zorg te kunnen declareren. Of een genogram. Maar het kan ook een melding zijn dat bepaalde signaalwoorden die op deze cliënt van toepassing zijn nu meer worden gebruikt, of een grafiek die de behandelintensiteit inzichtelijk maakt. Siep: “Vanuit deze UPs kun je doorklikken naar een verdiepende analyse die altijd de mogelijkheid biedt door te klikken. Dan kom je direct op de juiste plek in Medicore terecht waar je actie kunt nemen. Bijvoorbeeld op de pagina waar je de huisarts kunt vragen om de ontbrekende verwijsbrief op te sturen, of op de registraties in het ECD waar de signaalwoorden zijn gebruikt, zodat je de context snapt. Kortom, we verrassen zorgverleners met data en met de workflow om eventuele issues direct op te lossen.”

Een steun in de rug bij dagelijkse zorgactiviteiten

UP helpt zorgprofessionals ook bij het plannen van hun dag, prioriteren van taken en het efficiënt beheren van hun caseload. Dat gebeurt allemaal op hun startpagina, ofwel Mijn Medicore. Stel, er worden nieuwe cliënten aan de caseload toegevoegd. UP informeert zorgverleners niet alleen over deze toevoeging, maar biedt ook direct toegang tot hun gegevens, zoals klachten, diagnoses, en geslacht. “Deze contextgerelateerde en situationeel bepaalde inzichten maken UP zo waardevol,” zegt Siep.

Feestje voor zorgverleners

UP is volgens Arriejanne Brouwer, Manager Productmanagement bij Medicore, een echt feestje voor zorgverleners. “Want zij stoppen al jaren heel veel data in het EPD of ECD, maar ze kregen daar in hun eigen werk nooit wat van terug,” vertelt Arriejanne. “Ze zorgden ervoor dat de zorgadministratie makkelijker kon declareren, dat managers meer inzicht hadden in de caseload, dat planners hun werk beter konden doen. Maar nu hebben we voor het eerst supertoegankelijke functionaliteit die zorgverleners echt ontlast. Ze moeten nog altijd registreren, dat kunnen we niet wegnemen. Maar we geven ze wel de inzichten uit die registraties direct terug, op zo’n manier dat ze direct actie kunnen ondernemen en daarmee tijd besparen.” “Eigenlijk”, besluit Siep, “kun je Medicore zien als een oplettende collega die voor jou het overzicht bewaart en die je attendeert op dingen waar je actie op moet ondernemen. Je hoeft zelf niet meer overal aan te denken, dat doet Medicore voor jou. Zo hou jij ruimte over in je hoofd en tijd in je agenda om te besteden aan zorg.”

Maak tijdens het webinar kennis met UP

17 april organiseert Medicore een webinar over UP, tijdens dit webinar wordt uitgelegd hoe UP ingezet kan worden, een live demo gegeven, en bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen over UP. Aanmelden kan via https://medicore.nl/event/maak-kennis-met-up/. Voor meer informatie over UP kan je gaan naar https://medicore.nl/UP/.

Ook interessant

Opname27 mei 2024

Opname | Maak kennis met UP! Jouw virtuele collega in de zorg

UP is het nieuwe paar ogen en oren in Medicore; een virtuele collega die zorgverleners vertelt waar ze aandacht aan moeten geven. UP visualiseert inzichten uit de enorme hoeveelheden ingevoerde data, overzichtelijk en direct bruikbaar. In dit webinar duiken we dieper in de wereld van UP.
Lees meer +
Brochure21 nov 2021

Brochure Tenzinger Zorgapp

Je bent de zorg niet ingegaan om te registreren, maar als het dan tóch moet, dan natuurlijk zo comfortabel mogelijk. Daarom hebben wij de Zorgapp: hiermee heb je altijd en overal de informatie over je cliënten die je nodig hebt letterlijk binnen handbereik.
Lees meer +
Whitepaper10 mei 2024

Whitepaper Samenwerkingsverbanden Jeugdzorg

Al jaren streven organisaties in het jeugdzorgdomein naar integrale jeugdhulp, waarbij ‘één gezin, één plan’ het uitgangspunt is. Dit vraagt om samenwerkingsverbanden in de jeugdzorg. De grote vraag is: hoe richt je zo’n samenwerkingsverband zo in dat het geen administratieve chaos wordt?
Lees meer +