23 sep 2021

Welkom Psychologisch Centrum Lambertushof

Lambertushof groeit met het Medicore ECD, wellbee en QlikSense

Psychologisch Centrum Lambertushof is de afgelopen jaren flink gegroeid. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat het huidige ECD niet langer passend is. In januari 2022 gaat Psychologisch Centrum Lambertushof werken met het Medicore ECD, wellbee zorgverleners- en cliëntportaal en QlikSense.

“Het ECD wat we nu gebruiken is heel duidelijk gericht op kleinere praktijken. We kwamen steeds meer ergernissen tegen in de zin van veel moeten klikken en tekortkomingen op het gebied van rapportages die na herhaaldelijk aankaarten niet werden opgelost”, zegt Peter Bronts, GZ psycholoog en bestuurder bij Psychologisch Centrum Lambertushof.

Medewerker en cliënt centraal

Eén van de belangrijkste eisen voor een nieuw elektronisch cliëntendossier was het feit dat het werk voor medewerkers eenvoudiger moet worden. “We willen passende workflows kunnen aanbieden die  dichter bij de behandelaar staan. Op dit moment zijn de controles om in de gaten te houden of zorgprofessionals volledig zijn geweest en zich aan alle eisen van ons kwaliteitssysteem hebben voldaan verschrikkelijk.”

“In de demo van wellbee zagen wij heel duidelijk dat de zorgprofessional centraal staat. Anderzijds, en dat is iets wat mij enorm aan het hart ligt, is dat de cliënt centraal staat. Die twee werelden komen in wellbee bij elkaar.”

Stuurinformatie

Met de steeds strengere eisen en wet- en regelgeving is het belangrijk voor zorginstellingen om te weten hoe het ervoor staat. In Medicore en QlikSense is het mogelijk om maatwerk rapportages in te stellen. “Wij moeten budgetten in de gaten kunnen houden en hier als zorginstelling onder blijven. Anderzijds moeten we op tijd goede voorspellingen kunnen doen waar we eventueel tekort gaan komen.”

Hybride werken

Tijdens de COVID-19 pandemie ging Psychologisch Centrum Lambertushof in anderhalve week over naar volledig online behandelen. In de toekomst zullen de medewerkers van Psychologisch Centrum Lambertushof ook zo blijven werken. Wellbee beeldbellen gaat hen hierin ondersteunen. “We zijn altijd al zo ingericht geweest dat iedereen vanuit huis kon werken. Medewerkers vinden dit ook fijn. In de behandelrelatie moet worden afgestemd of een cliënt het fijn vindt om online consulten te hebben of juist liever face-to-face.”

Keuze voor Medicore ECD

Voor de keuze van een nieuw ECD heeft Psychologisch Centrum Lambertushof eigen medewerkers om advies gevraagd. “We hebben meerdere medewerkers die Medicore al kenden, ik had er goede herinneringen aan en onze kwaliteitsmanager wist dat er aan wellbee werd gewerkt. Toen hebben we besloten om voor Medicore te gaan”.

 

Over Psychologisch Centrum Lambertushof

Psychisch Centrum Lambertushof is een zorgorganisatie die verzekerde en specialistische zorg voor volwassenen en jeugd biedt. Het centrum heeft meerdere locaties in de regio Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch. Het ervaren team van specialisten werkt op verschillende terreinen.