15 mrt 2021

Kenter Jeugdhulp live met Medicore ECD en wellbee

Het is zover! Na een intensieve, volledige online implementatie, gaan vandaag bij Kenter Jeugdhulp het Medicore ECD en het wellbee zorgverlenersportaal live! “Een spannend moment, want hoewel we er helemaal klaar voor zijn, uiteindelijk is ‘the proof of the pudding in the eating’”, zegt Els Kuipers, die de implementatie vanuit Kenter begeleidde.

“We hebben goed samengewerkt met Tenzinger. Ik vond het heel prettig dat alles zeer professioneel aangevlogen wordt”, vertelt Els, die halverwege het project instroomde als Projectleider. “De implementatie heeft volledig online en op afstand plaatsgevonden. Dat was spannend, maar ging boven verwachting goed. Natuurlijk misten we persoonlijk contact, maar online biedt ook voordelen. Zo hebben we alle trainingen via teams opgenomen, wat het voor onze medewerkers veel makkelijker maakte om de training op een later moment terug te kijken.”

Eenvoudige registratie en verslaglegging

Tot nu toe zijn de reacties van behandelaren die betrokken waren in het kernteam heel positief. “Met name in de veel eenvoudigere registratie en verslaglegging vanuit de caseload zien zij dat ze tijd gaan besparen. De complexiteit van het huidige tijdschrijven valt weg, daar gaan behandelaren heel blij mee zijn. De uitgebreide set aan koppelingen, zoals die met Bergop, Farmed en Zorgdomein, maakt het werk van de zorgverlener en de administratie ook veel efficiënter.

Samen doorontwikkelen

Ook Tenzinger Projectleider Mark Nieuwenhuis kijkt terug op een intensief, maar succesvol traject. “Samen met Kenter hebben we onze functionaliteiten specifiek voor pleegzorg doorontwikkeld. In nauwe samenwerking met Kenter en andere opdrachtgevers in de pleegzorg hebben we een flinke professionaliseringsslag gemaakt op bijvoorbeeld plaatsing en dossiervorming. We zijn enorm trots op wat we met elkaar hebben neergezet.”

Over Kenter Jeugdhulp

Kenter Jeugdhulp is een geïntegreerde instelling voor verblijf, ambulante, poliklinische, en acute zorg voor jeugdzorg en pleegzorg. Kenter biedt specialistische hulp in de directe omgeving en richten zich daarbij op het hele (gezins-)systeem. Dat doen ze vanuit één plan, waarin alle kennis en ervaring rond complexe opvoedsituaties, psychische problemen en kinder- en jeugdpsychiatrie is gebundeld. Wanneer thuis wonen (tijdelijk) niet mogelijk is, biedt Kenter kleinschalige oplossingen voor wonen, opgroeien en behandeling op maat. Bijvoorbeeld bij pleeggezinnen, begeleid wonen projecten en (behandel-) groepen.