10 aug 2021

Langdurige en strategische samenwerking

iHUB optimaliseert zorg- en bedrijfsprocessen met oplossingen van Tenzinger

Onlangs tekende jeugdzorg- en onderwijsorganisatie iHUB voor het Medicore ECD, wellbee zorgverleners- en cliëntportaal, wellbee e-health en het 6Gorilla’s dataplatform van Tenzinger. iHUB streeft ernaar om betere jeugdzorg, speciaal onderwijs en jeugd-GGZ te bieden aan kinderen en jongeren. “Wij zijn ervan overtuigd dat de oplossingen van Tenzinger ons gaan helpen om onze ambities echt waar te maken, waarbij we medewerkers maximaal kunnen faciliteren om zoveel mogelijk tijd te besteden aan cliënten in plaats van aan administratie”, aldus Jasper ten Dam, Bestuurder bij iHUB.

Ondersteuning van primaire processen

Voor iHUB was de ondersteuning van primaire zorg- en bedrijfsprocessen de belangrijkste aanleiding om de markt te verkennen voor een nieuw ECD. Minakshi Dwarkasing, Manager Zorgadministratie bij iHUB, geeft aan: “Bij iHUB werkten we met drie systemen. In deze systemen konden we niet goed registreren, factureren en rapporteren en hanteerden we verschillende werkprocessen. Ik ben blij dat we nu één systeem krijgen dat ons op alle drie de punten gaat helpen en ondersteunen.”

Jasper vult aan: “Ik hoop dat als we meer processen automatiseren we meer tijd en geld kunnen besteden aan het primaire proces. Hiermee ontstaat ruimte om de juiste zorg aan kinderen, jongeren en ouders verder te verbeteren.”

Inzet van data

De rol van data in de jeugdzorg wordt steeds belangrijker. Jasper licht toe: “Met het 6Gorilla’s dataplatform denkt iHUB een belangrijke stap voorwaarts te zetten; voor het inzicht in de huidige (zorg)processen en de resultaten van interventies, maar ook om mogelijkheden te verkennen naar vormen van blended care en de diepgaandere analyse van beschikbare data als basis voor innovaties in de zorg. Dat zijn belangrijke elementen in de strategie van iHUB.”

Samenwerking tussen iHUB en Tenzinger

In het selectietraject hebben iHUB en Tenzinger intensief samengewerkt. “In het verkenningstraject hebben we constant feedback opgehaald van onze zorgverleners. Hoe voelt de applicatie bij jullie? Hoe intuïtief voelt het Medicore ECD? Tenzinger begreep dit en liet zien dat gebruikersgemak ook bij hun hoog in het vaandel staat”, aldus Sophie van Hoenselaar, projectleider van het selectietraject bij iHUB.

“Het selectietraject is snel en professioneel opgepakt. Vanuit zowel Tenzinger als iHUB hebben we strak op het proces gezeten om het allemaal waar te maken. Dat geeft vertrouwen voor een langdurige en strategische samenwerking. Ik kijk er echt naar uit” , aldus Jasper.

Onderdeel van het selectietraject waren meerdere verdiepingssessies, waarbij zorgverleners en backoffice medewerkers het Medicore ECD en wellbee zelf konden bekijken en uitproberen. “De chemie die daarbij ontstond met onze consultants was mooi om te zien”, zegt Joep van Gorp, die het traject als Sales Manager bij Tenzinger begeleidde.

“Ik ben super trots dat het Medicore ECD nu bij één van de mooiste jeugdzorg en speciaal onderwijsinstellingen in gebruik genomen wordt. Dit is een fantastisch moment”, aldus Boris Hololtcheff, CEO bij Tenzinger.

Over iHUB

Bij iHUB worden jeugdzorg, speciaal onderwijs en jeugd-GGZ onder één dak vormgegeven. Er werken 2.800 zorgprofessionals in negen zorg- en onderwijsregio’s. Zorg en onderwijs worden met elkaar gecombineerd, waardoor een passend aanbod kan worden gegeven aan kinderen en ouders die dat nodig hebben. iHUB is ontstaan vanuit een strategische samenwerking tussen de jeugdzorg- en onderwijs labels Horizon, Altra, de Opvoedpoli en De Nieuwe Kans.

Over Tenzinger

In de care – jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en ouderenzorg – is Tenzinger een bepalende speler bij het verslimmen van de zorg. Met cloud-gebaseerde ECD’s, portalen, apps en dienstverlening digitaliseert Tenzinger zorg- en administratieve processen en maakt die efficiënt. Tenzinger verrijkt de data die in haar systemen wordt verwerkt. Hiermee ondersteunt Tenzinger in toenemende mate beslissingen van (zorg)professionals en cliënten.

Boris Hololtcheff en Jasper ten Dam ondertekenen contract

Op de foto: Boris Hololtcheff (CEO bij Tenzinger) en Jasper ten Dam (Bestuurder bij iHUB)