13 jun 2023

Hawking en Medicore gaan zeer intensief samenwerken en zorgen voor naadloze integratie van Medicore en Discovery

Hawking Healthcare Technology en Medicore gaan intensief samenwerken en worden preferred partners. Met deze samenwerking gaan we in Nederland een compleet nieuwe toekomst in op het gebied van een vertrouwd ECD gecombineerd met zeer gebruiksvriendelijke en effectieve zorgtechnologie.

Zorgprofessionals kunnen met de unieke combinatie van Discovery van Hawking en het Medicore ECD veel tijd besparen, meer inzicht krijgen en prettig werken.

Discovery: de intelligente en gebruiksvriendelijke interface voor zorgmedewerkers

Hawking Healthcare Technology, onderdeel van de Yes We Can Healthcare Group, ontwikkelt intelligente software voor de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en zorgverzekeraars. Met de suite CareOS, waar Discovery het meest prominente onderdeel van is, levert Hawking data-gedreven, zeer gebruiksvriendelijke en tijdbesparende technologie voor zorgprofessionals in de geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg. Met Discovery wordt de registratietijd van zorgbehandelingen voor verschillende beroepen meer dan gehalveerd. Bovendien biedt Discovery met voorspellende en deelbare algoritmen diepgaande (real-time) inzichten in de effectiviteit van behandelingen op individueel- en groepsniveau, door informatie van cliënten en zorgprofessionals te integreren. Dit stelt zorgprofessionals in staat om weloverwogen beslissingen te nemen, inzichten te krijgen in wat goede zorg is en de cliëntenzorg te verbeteren.
Discovery en andere onderdelen van CareOS ontwikkelt Hawking Healthcare Technology samen met honderden zorgprofessionals die werken in de klinieken van Yes We Can Clinics, die al meer dan 12 jaar zeer effectief en efficiënt hulp biedt aan jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen.

Medicore: stevige backbone en facturatiezekerheid

Yes We Can Clinics werkt al sinds de oprichting met het Medicore ECD; een leidend ECD voor de geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg dat bekend staat om de kwaliteit van het plannen van activiteiten en het verwerken en factureren van de geleverde zorg. Vanwege deze eigenschappen is bij de ontwikkeling van Discovery al meteen rekening gehouden met aansluiting op het Medicore ECD, zodat je écht het beste van twee systemen bij elkaar brengt, terwijl het voor de gebruiker feilloos in elkaar overloopt.

Het beste van twee werelden

Directeur Medicore Siep Kosse kan zijn enthousiasme nauwelijks onderdrukken. “Hawking Healthcare Technology is écht vanuit de optiek van de zorgverlener gemaakt, geweldig! De combinatie van het Medicore ECD met Hawking Healthcare Technology is voor onze opdrachtgevers het beste van twee werelden. De technologie van Discovery en Medicore sluiten naadloos op elkaar aan door inzet van het API-platform van Medicore en zorgen daarmee voor de perfecte gebruikerservaring.”

Johan Linssen, COO van de Yes We Can Healthcare Group vult aan: “Met de samenwerking tussen de solide backbone van Medicore en de innovatieve technologie van Discovery gaan we in de zorg een hele nieuwe toekomst in. Deze samenwerking kan de GGZ en Jeugdzorg compleet veranderen.”

Meer tijd voor zorg

Door de naadloze integratie van Discovery met Medicore via het API-platform krijgen zorgprofessionals een heel gebruiksvriendelijke, data-gedreven én tijdbesparende interface waarmee je makkelijk kunt behandelen en registreren. Tegelijkertijd krijg je hier ook heel veel informatie van terug, bijvoorbeeld in de vorm van signaleringen en inzichten, gecombineerd met de degelijke SaaS-backoffice en API-integratie van Medicore. Door te werken met Discovery, kunnen alle medewerkers efficiënter en effectiever werken en is er meer tijd en aandacht voor waar het écht om gaat: de cliënt.

Dit vind je misschien ook interessant

Klantverhaal05 dec 2023

Het beste van twee werelden: Discovery en Medicore

Hawking Healthcare Technology biedt met onder meer Discovery een intelligente applicatie die de registratietijd meer dan halveert. Het Medicore ECD is de stevige ruggengraat die zorgt voor facturatiezekerheid.  
Lees meer +
Whitepaper30 apr 2019

Factsheet Interoperabiliteit: van API’s tot ZIB’s

In deze factsheet Interoperabiliteit lees je hoe Tenzinger werkt aan standaardisering binnen een een complex zorg-ICT landschap.
Lees meer +
Klantverhaal12 jul 2022

Forta maakt zorg efficiënt en voorspelbaar met data

Zou het niet mooi zijn als je al heel vroegtijdig kunt voorspellen in welk zorgtraject een cliënt terecht komt en hoelang de behandeling gaat duren? Dit is een van de stippen op de horizon waar het FortaNetwerk met hulp van 6Gorilla’s naar toe werkt. Hoe verloopt dat traject en waar staat Forta nu?
Lees meer +