Terug naar alle eventsWebinar7 Dec10:00

Webinar

Hoofd- en onderaannemerschap zonder kopzorgen

Regionale samenwerking heeft een centrale plaats gekregen in het oplossen van de uitdagingen in de jeugdzorg. Hierbij hebben organisaties te maken met het concept hoofd- en onderaannemerschap. Ongeveer tweederde van alle jeugdhulpaanbieders heeft met minimaal één andere aanbieder een relatie als hoofd- en/of onderaannemer, blijkt uit het onderzoeksrapport van de Jeugdautoriteit dat op 3 november verscheen.

Een groot voordeel van hoofd- en onderaannemerschap is dat aanbieders slim gebruik kunnen maken van elkaars expertise, waardoor er bredere hulp geboden kan worden. Tegelijkertijd ligt een verhoging van de administratieve lasten op de loer. Want het klinkt allemaal nét wat eenvoudiger dan het vaak in de praktijk is. Hoe voorkom je dat? Weet jij wat je nodig hebt om het proces goed in te richten? En hoe bewaak je de kwaliteit van zorg?

Om deze en meer vragen te beantwoorden organiseert Medicore op donderdag 7 december een webinar waarin we ingaan op de uitdagingen van het hoofd- en onderaannemerschap in de jeugdzorg en de jeugd GGZ. In dit webinar kijken we onder andere naar administratieve en financiële processen, zorginhoudelijke samenwerking en afstemming, uitdagingen en risico’s. Ook behandelen we een concrete praktijkcasus en laten we zien hoe we hoofd- en onderaannemerschap willen ondersteunen in Medicore.

Dit webinar wordt gegeven door Gillian Reins, Marloes Markerink en Maarten van Vulpen en duurt 2 uur.

Wil je erbij zijn? Meld je aan via het formulier!

Kun je er op deze datum niet bij zijn en wil je de opname terugkijken? Meld je dan alsnog aan en ontvang de opname automatisch achteraf. Deelname is gratis.

Dit webinar is voor iedereen die in de praktijk te maken heeft met hoofd- en onderaannemerschap en wil weten hoe Medicore dit aanpakt.

Gillian Reins

Zorgverslimmer bij Medicore

Bekijk profielBekijk profiel

Meld je aan voor het webinar