01 okt 2024

Aandelen van Medicore overgenomen

Medicore vindt investeerders voor groeiplannen

Medicore, leverancier van het gelijknamige elektronische patiënten- en cliëntendossier, heeft twee nieuwe investeerders aangetrokken om haar groeistrategie en innovatie verder te versnellen voor beslisondersteunende software voor de GGZ, jeugdzorg en planbare ziekenhuiszorg. Extens, ING Corporate Investments en de oprichters van Medicore zorgen voor een stevige impuls voor de groeistrategie. Extens, een strategische investeerder die zich specialiseert in software en data voor de gezondheidszorg, neemt binnen deze samenwerking een meerderheidsbelang in.

Medicore wil zich de komende jaren nog meer richten op innovatieve en gebruiksvriendelijke beslisondersteuning voor zorgverleners, met uitgebreide connectiviteit en levering van het cliëntendossier via de public cloud. Vanaf dit najaar levert Medicore actiegerichte inzichten (UPs) op basis van gegevens uit het cliëntendossier, die zorgverleners tijd besparen. Daarnaast migreert Medicore nog dit jaar de gebruikersomgevingen van haar opdrachtgevers naar de Microsoft Azure-cloud. Hiermee wordt Medicore het eerste Elektronisch Patiëntendossier (EPD) in Nederland dat haar klanten laat profiteren van de voordelen van de public cloud.

Siep Kosse, CEO van Medicore, benadrukt de toegevoegde waarde van de nieuwe aandeelhouders

“Met ING Corporate Investments halen we een sterke partij binnen die het belang van innovatie in de Nederlandse gezondheidszorg volledig onderschrijft. Extens heeft een uitstekende staat van dienst in de zorgsector, met expertise op het gebied van connectiviteit, data-ontsluiting en beslisondersteuning. De strategische koers die Medicore heeft ingezet op het gebied van interoperabiliteit en het gebruik van UPs als beslisondersteuning voor zorgverleners, kan dankzij deze expertise verder worden versterkt. De investeringsronde die met de verzelfstandiging gepaard gaat, verstevigt bovendien onze leidende positie op het gebied van implementatie van wet- en regelgeving en biedt ruimte voor de verdere uitbreiding van onze SaaS-diensten. Deze ontwikkelingen komen onze klanten en gebruikers ten goede en vormen een solide basis voor de verdere groei van Medicore binnen de zorg-ICT-markt. De Medicore-medewerkers, het managementteam en ikzelf zijn zeer verheugd over deze nieuwe impuls.”

“We worden zelfstandig op het moment dat Medicore haar twintigjarig bestaan viert. Onze samenwerkingen met de Tenzinger-werkmaatschappijen blijven ongewijzigd. In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot een sterke speler binnen de zorg-ICT en een betrouwbare partner voor onze opdrachtgevers. Die koers zetten we voort. We zijn ook blij dat onze oprichters ons blijven adviseren en kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe aandeelhouders.”

Nieuwe investeerders ondersteunen de groei en innovatie van Medicore

Morgane Decultieux, Investment Director bij Extens, volgt Medicore al langere tijd:
“Extens richt zich op het transformeren van veelbelovende healthtech-bedrijven, en de strategie van Medicore sluit daar perfect bij aan. In heel Europa zien we dat de druk op de gezondheidszorg toeneemt. Medicore biedt met haar innovatieve beslisondersteunende EPD veel waarde in termen van gebruiksgemak en efficiëntie voor zorgverleners, wat resulteert in een enorm groeipotentieel. Met onze uitgebreide kennis van het software-ecosysteem in de gezondheidszorg kunnen we Medicore helpen haar groeiambities te verwezenlijken.”

Corstiaan Withagen, Managing Director bij ING Corporate Investments, voegt daaraan toe:
“We ondersteunen graag innovatieve bedrijven die de zorgsector efficiënter maken en de zorgervaring voor patiënten en zorgverleners verbeteren. Samen met Extens, de oprichters en het management kijken we ernaar uit om Medicore verder te helpen bij het realiseren van haar groeiambities.”

Over Medicore

Medicore is een innovatieve en snelgroeiende ontwikkelaar van unieke, webbased en interoperabele elektronische patiënten- en cliëntendossiers (EPD’s) en datagedreven applicaties voor de gezondheidszorg. De softwareoplossingen van Medicore dragen aantoonbaar bij aan procesverbetering, zodat zorgprofessionals zich volledig op de zorg kunnen richten. Het gebruiksgemak van de software en de continue focus op verbetering worden zeer gewaardeerd door haar klanten, waaronder instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg, het medisch-sociaal domein en specialistische klinieken. Met meer dan 20 jaar ervaring is Medicore een belangrijke speler op het snijvlak van zorg en technologie, en draagt het bij aan de toekomstbestendigheid van de zorg. Medicore is gevestigd in Utrecht en bedient momenteel meer dan 25.000 zorgprofessionals.

Over Extens

Extens is een toegewijde Europese investeerder in software voor de gezondheidszorg. Het team bestaat uit 11 professionals met ervaring in zowel private equity als de zorgsector. Extens maakt gebruik van haar uitgebreide kennis van het software-ecosysteem voor de gezondheidszorg en richt zich op het transformeren van veelbelovende bedrijven tot leiders in hun sector, door hun waardecreatiepotentieel te maximaliseren. Deze focus komt niet alleen de bedrijven en hun teams ten goede, maar ook het bredere gezondheidszorgsysteem. Extens heeft tot nu toe geïnvesteerd in 24 bedrijven, waaronder Enovacom (interoperabiliteitssoftware), Kayentis (software voor het verzamelen en analyseren van patiëntgegevens voor klinische studies), Teranga (een businessplatform voor de medisch-sociale sector), Sofia Développement (managementoplossingen voor paramedische beroepen en zorgcentra) en Val Solutions (software voor preventie en bedrijfsgezondheidsdiensten).

Voor meer informatie: www.extens.eu/en/

Over ING Corporate Investments

ING Corporate Investments, een 100% dochteronderneming van ING Bank, biedt op maat gemaakte risicodragende kapitaaloplossingen die verder gaan dan traditionele bankfinanciering. Dit varieert van achtergestelde leningen tot investeringen in gewone aandelen. ING CI ondersteunt bedrijven bij het realiseren van hun strategische ambities door groeikapitaal te verstrekken en toegang te bieden tot het wereldwijde netwerk van ING en haar lokale expertise. ING CI heeft een bewezen staat van dienst met meer dan €1,5 miljard aan risicodragend kapitaal geïnvesteerd in de afgelopen 10 jaar.

ING is een wereldwijd actieve financiële instelling met een sterke Europese basis, die bancaire diensten aanbiedt via ING Bank. ING Bank stelt mensen in staat om altijd een stap vooruit te blijven, zowel privé als zakelijk. De meer dan 60.000 medewerkers van ING Bank bieden bancaire diensten aan klanten in meer dan 40 landen.

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ING’s bedrijfsstrategie. Dit blijkt uit de opname van ING in de FTSE4Good-index en de Dow Jones Sustainability Index (Europe en World), waarin ING behoort tot de meest toonaangevende bedrijven in de bancaire sector. ING werkt samen met klanten en partners aan een CO2-arme toekomst. Lees meer over onze voortgang op: ING en een duurzame samenleving.

Voor meer informatie: www.ingwb.com/en/corporate-investments

Lees ook

Opname27 mei 2024

Opname | Maak kennis met UP! Jouw virtuele collega in de zorg

UP is het nieuwe paar ogen en oren in Medicore; een virtuele collega die zorgverleners vertelt waar ze aandacht aan moeten geven. UP visualiseert inzichten uit de enorme hoeveelheden ingevoerde data, overzichtelijk en direct bruikbaar. In dit webinar duiken we dieper in de wereld van UP.
Lees meer +
Whitepaper14 jun 2023

Een heldere API strategie maakt verzamelen, verbinden en verslimmen mogelijk

Elektronische gegevensuitwisseling wordt steeds meer een randvoorwaarde voor het bieden van goede zorg. Daarin spelen API's een grote rol. In dit whitepaper lees je meer over het inzetten van API's.
Lees meer +
Whitepaper30 apr 2019

Factsheet Interoperabiliteit: van API’s tot ZIB’s

In deze factsheet Interoperabiliteit lees je hoe Tenzinger werkt aan standaardisering binnen een een complex zorg-ICT landschap.
Lees meer +