18 jul 2024

welkom bij Medicore

Medi-call kiest voor het Medicore Elektronisch Patiënten Dossier

Het net opgestarte zorgplatform voor medisch specialistisch advies medi-call kiest voor het Medicore EPD. Bij medi-call kunnen patiënten terecht voor uitgebreid persoonlijk advies op het gebied van diverse specialisaties. In Medicore vonden ze het systeem dat al die verschillende specialisaties goed kan registreren.

“We wilden voor de bij ons aangesloten specialisten een zo makkelijk mogelijk werkbaar systeem en kozen daarom voor Medicore. Omdat alles voor de verschillende specialisaties zoveel mogelijk vooraf is ingevuld, heeft de specialist in de spreekkamer meer tijd voor de patiënt, en daar draait het om,” zegt Angelique Mollink, directeur van medi-call.

Medi-call biedt snel persoonlijk advies op alle medische vragen door ervaren specialisten. Bij medi-call kun je zonder doorverwijzing terecht voor bijna alle medische disciplines van cardiologie en longgeneeskunde tot dermatologie en interne geneeskunde. “Wij geloven dat iedereen recht heeft op zekerheid over gezondheid door persoonlijk, snel en betrouwbaar medisch advies door een ervaren specialist die een uur de tijd voor je neemt. Want onzekerheid en twijfels kunnen leiden tot stress, frustratie en onrust,” legt Angelique het ontstaan van medi-call uit.

Binnen één werkdag vindt triage plaats door een frontoffice medewerker plaats. Die stelt een dossier samen op basis van alle al beschikbare informatie zodat de specialist zich goed kan voorbereiden. Bijna altijd is het mogelijk om binnen twee weken een afspraak van een uur in te plannen met een medisch specialist. Op basis van het advies van de specialist kan de patiënt vervolgstappen bepalen. “Bij medi-call brengen we patiënten en specialisten bij elkaar, bijvoorbeeld voor een second opinion. We nemen uitgebreid de tijd voor een persoonlijk advies. Als er vervolgbehandelingen moeten plaatsvinden, dan wordt de patiënt naar de juiste specialist doorverwezen.”

Slimme formulierenset

“De triage vindt plaats met behulp van een uitgebreide formulierenset die geschikt is voor alle types medisch specialistische zorg,” vertelt Stephanie Jansma-Prinsen, de Medicore-consultant die de formulieren- en brievenmodules inrichtte voor Medi-call. “Op basis van de formulierenset worden specifieke brieven en rapportages gegenereerd zonder dat de specialist inhoudelijke aanpassingen hoeft te doen. Omdat medi-call verschillende zorgdisciplines levert, was het een mooie uitdaging hier formulieren voor in te richten die aan alle specifieke regels voldoen, maar tegelijkertijd ook makkelijk werkbaar blijven.”

Samenwerking

Medicore Business Developer Job Eising dacht al vanaf het eerste idee voor medi-call mee over de inrichting. “Het was leuk om vanaf de zijlijn de plannen van deze enthousiaste club steeds concreter te zien worden. Met Medicore bieden we hen een compleet EPD dat zonder moeite alle verschillende specialismen kan registreren.” De vervolgstappen en de implementatie verliepen soepel. “Samen met Stephanie hebben we een mooi systeem opgezet dat makkelijk werkbaar is voor onze specialisten,” zegt Angelique. Ook Stephanie blikt tevreden terug. “Angelique had een goed beeld bij wat ze wilde en begreep het systeem snel. Ik kreeg zelfs een bloemetje thuisgestuurd voor mijn bruiloft.”

 

Vlnr: Paul Bouter, Job Eising, Angelique Mollink en Casper van Ooijen

Lees ook

Whitepaper14 jun 2023

Een heldere API strategie maakt verzamelen, verbinden en verslimmen mogelijk

Elektronische gegevensuitwisseling wordt steeds meer een randvoorwaarde voor het bieden van goede zorg. Daarin spelen API's een grote rol. In dit whitepaper lees je meer over het inzetten van API's.
Lees meer +
Whitepaper30 apr 2019

Factsheet Interoperabiliteit: van API’s tot ZIB’s

In deze factsheet Interoperabiliteit lees je hoe Tenzinger werkt aan standaardisering binnen een een complex zorg-ICT landschap.
Lees meer +
Klantverhaal08 jun 2023

Medicore EPD als toekomstbestendige basis voor Karmenta

Al tijdens de oprichting koost Karmenta voor het Medicore EPD. Inmiddels werkt Karmenta al meer dan vier jaar met het Medicore EPD. Hoe gaat het nu?
Lees meer +