09 nov 2022

Tenzinger en 6Gorilla's in samenwerking met Levvel en Garage2020

Samen werken aan slimmere zorg

Op donderdag 3 november organiseerden Tenzinger en 6Gorilla’s samen met jeugdhulpinstelling Levvel een Design Challenge en de tweede editie van Campus Tenzinger. Twee verschillende evenementen met verschillende doelen, maar met één missie: het verkorten van de wachtlijsten in de jeugdhulp.

Design Challenge Jeugdhulp

Hoe kunnen wij cliënten sneller toeleiden naar passende zorg om wachttijden te verkleinen​?

Met deze ontwerpvraag als uitgangspunt ging de Design Challenge Wachtlijsten Jeugdhulp van start. Professionals van verschillende jeugdhulporganisaties, ervaringsdeskundigen, Gemeente Amsterdam, verwijzers en andere belanghebbenden binnen regio Amsterdam kwamen samen om een antwoord te vinden op deze vraag.

Onder leiding van John Komen van Garage2020 gingen de betrokkenen aan de slag met het Design Thinking Process om te komen tot een eerste stap van een datagedreven oplossing voor de wachtlijstcrisis in de jeugdhulp. Benieuwd hoe dat eraan toeging en wat de uitkomsten waren? Lees meer!

Campus Tenzinger

In vervolg op de Design Challenge kwamen bestuurders van verschillende jeugdhulpinstellingen bij elkaar om de uitdagingen en kansen binnen de jeugdhulp te bediscussiëren. Na een korte presentatie van John Komen over de resultaten van de Design Challenge trapten de bestuurders onder leiding van Frank Bonekamp af met het onderwerp ‘wachtlijsten in de jeugdhulp’. Stellingen als Wachtlijsten zijn een maatschappelijk probleem, de jeugdhulp is niet verantwoordelijk en Wachtlijsten gaan we nooit oplossen, wachttijden wel kwamen aan bod.

Na een hapje samen eten gingen de bestuurders nogmaals 75 minuten met elkaar om tafel. Nu stond het onderwerp netwerkzorg in de jeugdhulp centraal. Frank trapte de discussie af met de stelling Jeugdhulp is nog steeds ieder voor zich. Een pittige stelling met het doel de bestuurders te laten discussieren over hoe je zorgt dat je als zorginstelling je eigenheid behoudt maar wel hetzelfde belang dient.